Drie ‘bijzondere’ ruimtes in een woning: hoe richt jij ze in?

Een huis heeft een aantal vaste ruimtes, zoals de keuken, woonkamer en slaapkamer. Maar je woning kan ook ruimtes hebben die je niet in elk huis terug vindt. We noemen er drie en geven je een aantal tips voor de inrichting.

Man cave

Een man cave is dé plaats waar jij je als man je even helemaal terug kunt trekken te midden van de dingen die jij leuk vindt. Houd je van muziek? Maak dit dan het thema van je man cave. Posters van artiesten aan de muur, goede boxen voor het luisteren van muziek, een jukebox. Ben je een filmfanaat? Dan mag een groot beeldscherm niet ontbreken! Die kun je ook prima gebruiken als je een echte gamer bent. Vergeet dan vooral ook niet te zorgen voor een snelle internetverbinding of goede WiFi ontvangst.

Babykamer

Is er een baby op komst? Dan is het tijd om de babykamer in te richten! Kies eerst de stijl of het thema waarmee je de kamer in wilt richten. Welke kleuren wil je, het klassieke roze en blauw? Of ga je voor een meer neutrale tint? Weet je wat je wilt dan begin je met het schilderen of behangen van de muren en het leggen van (bijvoorbeeld) vloerbedekking. Daarna kies je de gordijnen voor de babykamer. Raamdecoratie is een belangrijk element in de babykamer. Het zorgt er voor dat je de lichtinval kunt regelen, wat ten goede komt aan het slaapritme van de baby. Daarna is het tijd voor de meubelen, waarna je start met de finishing touch: de decoraties. Knuffeltjes, muurdecoratie, lampjes.

Bijkeuken

Niet iedere woning heeft een bijkeuken, maar als je er eentje hebt kun je er goed gebruik van maken. Voor de opslag van levensmiddelen bijvoorbeeld, maar het is ook de ruimte bij uitstek waar de wasmachine, koelkast en diepvriezer staan. Je kunt er strijken, de was ophangen als het buiten minder goed weer is en spulletjes opbergen die niet goed tegen vocht kunnen en je dus niet in de schuur kwijt kunt. Ventilatie is belangrijk in een bijkeuken omdat het vaak een ‘tussenruimte’ is die sneller vochtig wordt.