Hoe start je een nagelsalon aan huis

Een nagelsalon starten vanuit huis is relatief makkelijk. De opstartkosten zijn vrij laag.Je hebt misschien een ruimte die toch al leeg staat en waar je zonder al te veel aanpassingen meteen kunt beginnen. Het enige wat je verder nodig hebt zijn producten van bijvoorbeeld Urban Nails en klanten. Als je wat groter uit wilt pakken kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je garage om te bouwen tot professionele nagelsalon. Om te beginnen kun je vriendinnen en familie uitnodigen, eventueel met een aantrekkelijke korting. Als zij tevreden zijn kun je ze vragen of ze je willen aanbevelen bij hun kennissen. Zo kan je klantenkring snel groeien. Het grote voordeel van een nagelsalon aan huis is dat je in je vertrouwde omgeving werkt en eigen baas bent.

Regels van de gemeente

Om er zeker van te zijn dat je geen regels overtreed is het belangrijk dat je wat onderzoek doet voor je je nagelsalon aan huis opent. Het is hiervoor belangrijk dat je vooraf de voorwaarden van de gemeente checkt. Controleer of je bij hen moet melden dat je een bedrijf vanuit huis begint. Ook moet je controleren of jouw plannen passen binnen het bestemmingsplan. Als je wilt gaan verbouwen is het ook belangrijk dat je zeker weet dat dit is toegestaan. En als je een bord aan je gevel wilt hangen is het verstandig om hiervoor toestemming te krijgen van de gemeente. Als dit allemaal in orde is kun je bij Urban Nails je producten bestellen en kun je echt beginnen.

Verzekering

Als je toestemming van de gemeente hebt om je nagelsalon aan huis te beginnen zul je je moeten verdiepen in verzekeringen. Het is belangrijk dat je niet vergeet om een verzekering af te sluiten voor je nagelsalon. Je inboedelverzekering en opstalverzekering zijn namelijk alleen voor privé bezittingen en de woning zelf. Ze vergoeden geen schade aan bedrijfsmiddelen en je werkruimte. Om deze reden is het vaak nodig om je verzekering uit te breiden.