Tips voor het kiezen van een comfortabele stoel

De echte reden dat jij voor een comfortabele stoel kiest, de comfort natuurlijk. Ja, stijl is belangrijk – je hebt de stoel nodig om in je interieur te passen – maar je kiest er een omdat hij comfortabel is. Een comfortabele stoel is vaak de ‘luie stoel’ die je gebruikt om te ontspannen. Om een stoel te vinden die comfortabel is, moet je rekening houden met jouw lengte, gewicht, hoe je zit en wat je zwaartepunt is. Om comfortabel te zin, moet een stoel perfect op jouw maat en vorm passen.

De zitting

De zitting is waarschijnlijk het meest kritische kenmerk van een comfortabele stoel, omdat deze jouw gewicht ondersteunt. Houd bij het kopen van een stoel rekening met deze zitelementen:

  • Voelen: De zitting moet zacht aanvoelen om op te zitten, maar moet tegelijkertijd stevige steun bieden. Als de stoel te ver wegzakt, moet je moeite hebben om uit de stoel te komen. Als het te moeilijk is, kan je je ongemakkelijk gaan voelen, nadat je zelfs maar een korte tijd in de stoel hebt gezeten.
  • Hoek: Jouw dijen moeten loodrecht op de grond staan, omdat je je niet op jouw gemakt voelt als jouw knieën omhoog of omlaag wijzen. Zoek een zithoogte die bij je past. De meeste leren eetkamerstoelen zijn ongeveer 45 cm hoog bij de zitting, maar je kan stoelen vinden die hoger of lager zijn die bij jouw lichaamsvorm passen.
  • Diepte: Als je langer bent, zoek dan een zitting met een grotere diepte die gemakkelijk de lengte van jouw benen kan accommoderen. Een kleinere diepte is goed als je niet erg lang bent, of last hebt van slechte knieën. Idealiter zou je volledig achterover in de stoel moeten kunnen zitten, zodat de donderkant van de stoel jouw kuiten raakt zonder al te veel drukt uit te oefenen.
  • Breedte: Een bredere zitting, zodat er anderhalve stoel gevonden wordt, is goed als je graag in jouw stoel loungt. Een anderhalve stoel is ook een goede vervanging voor een love seat als je weinig ruimte hebt.

Je kan er ook voor kiezen om jouw leren eetkamerstoelen nieuw leven in te blazen. Bijvoorbeeld jouw montis charly herstofferen. Denk er eens over na!