Zo herken jij een goed slot

Ben jij opzoek naar een goed slot om je woning mee te beveiligen? Wanneer je op zoek gaat naar een slot zal je al snel merken dat het aanbod aan sloten enorm groot is. Een slot heeft altijd hetzelfde doel, maar dat betekent niet dat alle sloten ook gelijkwaardig zijn. Sloten kunnen zelfs best sterk van elkaar verschillen. Vooral op het punt beveiliging kunnen er grote verschillen zitten tussen sloten. Maar hoe herken je een goed slot eigenlijk? Lees hieronder verder.

Een goed slot kopen

Veel mensen kopen een slot bij een bouwmarkt of bij een andere winkel. Hier zijn de sloten meestal het goedkoopst. Bij een slotenmaker betaal je vaak net iets meer. De sloten van een doorsnee winkel zijn echter meestal een stuk minder veilig dan de sloten van een slotenmaker. Een slotenmaker verkoopt doorgaans alleen maar sloten met juiste werking tegen inbrekers. Ook voor sloten met een anti-inbraakbeveiliging ben je bij een erkende slotenmaker op het juiste adres.

Zelf een slot kopen

Wanneer je wilt weten of een slot goed beveiligd is kan je letten op de aanwezigheid van een keurmerk. Sloten worden in Nederland gekeurd met Stichting Kwaliteit Gevelbouw. De sloten worden beoordeeld met sterren. Hoe meer sterren, hoe meer tijd het kosten voor inbrekers om het slot te kraken.

Inbraakbeveiliging

Wanneer je jouw woning goed wilt beveiligen is een slot met enkel een keurmerk niet genoeg. Een slot met een keurmerk vertraagt de inbraak maar voorkomt de inbraak niet. Om hiervoor te zorgen kan je het beste kiezen voor een slot met inbraakbeveiliging. Dan weet je zeker dat je een goed slot hebt. Staat jouw woning in de buurt van Amsterdam? Kijk dan op slotenmaker in Amsterdam voor een erkende slotenmaker. Zo zorg je ervoor dat inbrekers jouw woning over slaan.