5 handige badkamer renovatie tips

De badkamer is misschien wel de ruimte die het vaakst aan renovatie toe is in huis. Dat is ook logisch, want het is een belangrijke ruimte. Je doet er je persoonlijke verzorging en wilt daarom dat de ruimte functioneel is. Het is daarom aantrekkelijk om voor modern sanitair en badkamer die gemakkelijk te onderhouden zijn te kiezen. Denk wel goed na, want je moet allerlei zaken regelen. Daarom geven wij je 5 handige tips mee.

1. Begin met een goede voorbereiding

Het is belangrijk om je badkamerrenovatie eerst goed voor te bereiden. Zorg dat je snel alle beslissingen neemt. Wil je een bad of een douche? Moet er ruimte zijn voor een toilet. Welke stijl moet je interieur hebben? Al deze keuzes maken dat je de juiste badkamer kan ontwerpen. Denk ook na over het verzorgen van een mobiele douchecabine op Mobieltoiletkopen.nl.

2. Welk budget heb je?

Het is ook belangrijk om te bepalen welk budget je hebt voor de renovatie van je badkamer. Je kunt hierin zo ver gaan als je zelf zou willen. Duurdere materialen en meubels betekent wel een hogere prijs in dat geval. Wanneer je dus voor de nieuwste snufjes gaat, dan zal je dat ook merken in de kosten. Zorg wel dat je wat geld opzij zet voor onvoorziene kosten tijdens de renovatie.

3. Welke materialen kies je?

De materialen bepalen de badkamer. Je hebt veel mogelijkheden voor de vloer, wanden en het plafond. Het is belangrijk dat het er esthetisch mooi uitziet, maar dat het vooral ook functioneel blijft. Je kan kiezen voor wandtegels, maar ook voor verf. Zoals je ook kan kiezen tussen vloertegels en badkamerlaminaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bespreek dit dus vooral ook met een expert.

4. Strategische keuzes maken

Het is belangrijk om de functionele kant te bekijken, maar je mag ook best wel wat luxe kiezen. Bovendien ontwikkelen de trends in de badkamer zich snel. Wanneer je dus naar de lange termijn kijkt, dan zal je misschien ook wel wat meer geld kwijt zijn, maar kan je er wel ook allemaal wat langer mee doen.

5. Maak een tekening

Je hebt een idee over het sanitair en de meubels. Je wilt alleen wel zeker zijn dat het allemaal past. Daarom is het slim om een grondplan te tekenen voor je begint. Je weet precies hoeveel ruimte je hebt en wat je daarop kwijt kan. Zo voorkom je vervelende verrassingen.