Besparen op water en energie met je vaatwasser

Is je vaatwasser kapot, oud of vind je werkt hij niet meer? Dan is het tijd om een ​​nieuwe vaatwasser te zoeken. Met deze tips willen we natuurlijk zoveel mogelijk besparen op water en energie, en dus ook op kosten. Indeze blog lees je enkele tips voor een zuinige vaatwasser.

Formaat van de vaatwasser

Een standaard vaatwasser is het meest zuinig, maar dan moet je hem wel helemaal vol krijgen. Deze vaatwassers maken optimaal gebruik van de hoeveelheid water en energie op de installatieplaats. Heb je minder vaat en loopt de vaatwasser niet helemaal vol? Dan is het beter om een ​​kleine vaatwasser te kopen.

Energielabels

Allereerst spreekt het energieteken over hoe zuinig de vaatwasser is. De energieklasse wordt vermeld, waarbij A het minst zuinig is. Een A+++ vaatwasser is de best verkochte vaatwasser van dit moment. Het geeft ook het energieverbruik per jaar aan op basis van 280 wasbeurten. En het geeft het waterverbruik per jaar, het droogresultaat, de productiviteit (aantal couverts) en het geluidsniveau weer. Let vooral op de energieklasse, het energieverbruik en het aantal installatielocaties. Klasse is gebaseerd op energieverbruik per stoel. Een vaatwasser met veel ruimte-aanpassingen zal sneller in een hogere klasse komen, maar als je hem niet vult, gaat hij nog steeds niet mee. Bepaal dus eerst het aantal couverts en daarna de rest.

Niet voorspoelen

Het gaat waarschijnlijk tegen uw gevoel in, maar u hoeft echt niet af te spoelen. Zeker met warm water. Gooi etensresten in de groene vuilnisbak en doe vervolgens vuile vaat gewoon in de vaatwasser. Zonder te spoelen bespaar je tot een derde van het vaatwasser water en 20 procent energie.

Vervangen van de vaatwasser

Het lijkt logisch dat het altijd winstgevender is om een ​​oude vaatwasser te vervangen door een nieuwe. Dit is echter alleen als je ongeveer 13 jaar dezelfde vaatwasser gebruikt. Het is beter voor het milieu en uw portemonnee om een ​​vaatwasser te gebruiken totdat het minder nuttig wordt.