Checklist: Kies de perfecte PVC vloer in 4 stappen

laying herringbone parquet at home


Het kiezen van de juiste vloer voor je woning kan een ontmoedigende taak zijn. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen, en je wilt natuurlijk een vloer die zowel stijlvol als functioneel is. Een populaire keuze onder huiseigenaren is PVC, vanwege de duurzaamheid, het onderhoudsgemak en de veelzijdigheid in stijlen. In dit artikel geven we je een handige checklist om in 5 stappen de perfecte PVC vloer voor jouw woning te kiezen.

Stap 1: Bepaal je budget
Voordat je begint met het bekijken van verschillende PVC vloeren, is het belangrijk om je budget vast te stellen. PVC vloeren zijn over het algemeen betaalbaarder dan bijvoorbeeld houten vloeren, maar de prijzen kunnen variƫren afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Door je budget van tevoren te bepalen, kun je gerichter zoeken en voorkom je dat je verliefd wordt op een vloer die buiten je prijsklasse valt.

Stap 2: Kies het type PVC vloer
Er zijn verschillende soorten PVC vloeren om uit te kiezen, zoals klik-PVC, lijm-PVC en losliggende PVC vloeren. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te bepalen welk type het beste bij jouw situatie past. Klik-PVC is bijvoorbeeld eenvoudig zelf te leggen en kan gemakkelijk worden verwijderd, terwijl lijm-PVC een meer permanente oplossing biedt en vaak een strakkere uitstraling heeft.

Stap 3: Kies een stijl en patroon
PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en patronen, waardoor je de perfecte vloer kunt vinden die past bij jouw interieur. Een populaire keuze is bijvoorbeeld de visgraat PVC vloer, die een klassieke en tijdloze uitstraling heeft. Een ander populair merk is Moduleo PVC, dat bekend staat om zijn realistische hout- en steenlook designs. Neem de tijd om verschillende stijlen en patronen te bekijken en kies degene die het beste bij jouw smaak en interieur past.

Stap 4: Houd rekening met de ruimte
Bij het kiezen van een PVC vloer is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin de vloer gelegd zal worden. Is het een ruimte met veel vocht, zoals een badkamer of keuken? Dan is het belangrijk om een waterbestendige PVC vloer te kiezen. Voor ruimtes met veel zonlicht is het belangrijk om een vloer te kiezen met een goede UV-bestendigheid, zodat de kleur niet vervaagt.