De verschillende soorten trampolines: welke kies jij?

Trampolines zijn er in vele soorten en maten. Een van de keuzes die je moet maken bij het kopen van een trampoline is het type: ga je voor een inground of een opbouwtrampoline? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide types, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Inground trampoline

Een inground trampoline is, zoals de naam al doet vermoeden, een trampoline die ingegraven wordt in de grond. Hierdoor ontstaat er een vlakke ondergrond en ligt de trampoline gelijk met de grond. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar het heeft ook als voordeel dat je geen trapje nodig hebt om op de trampoline te komen. Een ander voordeel is dat een inground trampoline minder opvalt in de tuin dan een opbouwtrampoline, wat voor sommige mensen belangrijk kan zijn. Ook is het makkelijker om de trampoline af te dekken in de winter, omdat hij gelijk ligt met de grond.

Opbouwtrampoline

Een opbouwtrampoline is een trampoline die op poten staat en dus niet ingegraven wordt in de grond. Het grootste voordeel hiervan is dat je hem op elke gewenste plek in de tuin kunt neerzetten. Ook kun je een opbouwtrampoline makkelijker verplaatsen dan een inground trampoline. Een ander voordeel is dat het ingraven van een trampoline veel werk kan zijn, terwijl een opbouwtrampoline relatief snel en makkelijk in elkaar te zetten is.

Nadelen

Een nadeel van een inground trampoline is dat het ingraven ervan veel werk kan zijn. Het is belangrijk om de grond goed te egaliseren en te zorgen voor een goede afwatering. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de rand van de trampoline niet tegen de grond aan mag liggen, omdat dit de luchttoevoer belemmert. Een ander nadeel is dat een inground trampoline duurder kan zijn dan een opbouwtrampoline.

Een nadeel van een opbouwtrampoline is dat hij meer opvalt in de tuin dan een inground trampoline. Ook heb je een trapje nodig om op de trampoline te komen, wat minder handig kan zijn voor kleine kinderen of ouderen. Tot slot is een opbouwtrampoline minder makkelijk af te dekken in de winter, omdat hij hoger van de grond staat.

Conclusie

Kortom, beide types trampolines hebben hun voor- en nadelen. Het is belangrijk om goed na te denken over welke type trampoline het beste bij jou en jouw tuin past. Bedenk daarbij ook wat voor jou het belangrijkste is: het uiterlijk van de trampoline, de prijs, de veiligheid of het gebruiksgemak.