Een ‘nieuwe’ keuken met een klein budget

Eindelijk vind je je droomhuis. Door de krappe markt moest er flink worden overboden, meer dan voorspeld, maar je hebt het! Door het overbieden is er toch meer geld uitgegeven dan gehoopt. Dat was het geld dat je wilde besteden aan de keuken, want die kan een flinke vernieuwing gebruiken. Niet getreurd, want wij schetsen drie situaties waardoor jij een nieuwe of vernieuwde keuken toch kan overwegen. 

Tóch een nieuwe keuken

Het hele traject met een makelaar heeft je veel tijd gekost. De makelaar in Zaandam of makelaar in Amstelveen nam je mee van bezichtiging naar bezichtiging. Om vervolgens bieden en overboden te worden. Maar nu heb je het! Maar heb je concessies moeten doen en is bijvoorbeeld de keuken echt flink gedateerd? Of is er niet eens meer een keuken aanwezig? Dan zit er niets anders op dan toch voor een gloednieuwe keuken te gaan. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel aanbieders die ook betaalbare keukens aanbieden. Online kun je ook op zoek naar showroommodellen die voor een zachter prijsje aangeboden worden. Met deze keukens is negen van de tien keer niks aan de hand. 

De huidige keuken verbouwen 

Is het een prima keuken, maar duidelijk niet jouw smaak? Dan is het zonde om de hele keuken eruit te slopen. Vooral omdat je kleine aanpassingen kunt doen, waardoor de keuken een hele andere uitstraling krijgt. Bij sommige keukenboeren kun je bijvoorbeeld nieuwe kastdeurtjes voor al €20 per stuk bestellen. Shop gelijk nieuwe handgrepen en na een kleine investering is de keuken al heel anders. Wist je dat je zelfs een nieuw keukenblad kunt kopen voor nog geen €50? 

Heb je écht goed binnen het budget kunnen blijven, dan is er misschien nog geld over voor een mooie eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een mooie zwarte keukenkraan of een rosé gouden keukenkraan. Dit haalt het gelijk helemaal op. 

Likje verf

De meest gunstige situatie is een keuken die oké is maar een kleine make-over kan gebruiken. Met minder moeite en geld kun jij bijvoorbeeld een vers parket op de vloer leggen en een flinke rol verf over de muur halen. Wil je met alle trends meegaan? Verfmerk Flexa kwam met de kleur van het jaar 2021 ‘Brave Ground’, een neutrale bruine tint die goed te combineren valt. Ook donkerblauw, grijs en diverse pastelkleuren zullen jouw keuken helemaal 2021 maken.