Gezonde lunchtips voor ouders

Als ouder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kinderen gezond eten. En wat is er dan beter dan een lekkere, gevarieerde lunch op school? Maar het kan soms lastig zijn om een gezonde lunch samen te stellen die je kinderen graag willen eten. In deze blog delen we tips voor het inpakken van een gezonde en gevarieerde lunch en laten we zien waarom een MyMepal lunchbox de perfecte optie is.

1. Plan vooruit

Een van de beste manieren om er zeker van te zijn dat je kinderen een gezonde lunch eten, is door vooruit te plannen. Maak een weekplanning en bedenk wat er elke dag in de lunchbox moet zitten. Probeer elke dag iets anders te maken en voeg een stukje fruit of groente toe voor de vitamines. Op deze manier zorg je voor genoeg variatie in de lunch van je kinderen.

2. Maak het leuk

Kinderen zijn vaak meer geneigd om gezond te eten wanneer het er leuk uitziet. Maak bijvoorbeeld kleine wraps met groente en hummus of maak een fruitsalade met verschillende soorten fruit. Voorzie de lunchbox van leuke keuzes voor je kinderen. Een MyMepal lunchbox is de perfecte keuze om dit te doen, je kunt namelijk zelf ontwerpen en er zo iets leuks van maken.

3. Geef ze keuzemogelijkheden

Laat je kinderen zelf kiezen wat ze willen eten in hun lunchbox. Geef ze bijvoorbeeld de keuze tussen twee of drie soorten fruit of groente. Het geven van keuzemogelijkheden zorgt ervoor dat kinderen meer betrokken raken bij het proces en het stimuleert ze om meer te eten.

4. Een MyMepal lunchbox kopen

Een MyMepal lunchbox is de perfecte optie voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame en persoonlijke lunchbox voor hun kinderen. Het mooie aan MyMepal is dat je je eigen ontwerp kunt maken. Hierdoor wordt de lunchbox van je kinderen persoonlijker en leuker. Bovendien is een MyMepal lunchbox duurzaam en gaat hij lang mee. Hij is gemaakt van stevig materiaal en kan in de vaatwasser gereinigd worden. Geef je kinderen de kans om hun lunch met een lach te eten.

5. Vergeet het drinken niet

Natuurlijk is het drinken ook belangrijk bij een gezonde lunch. Vul een drinkfles of -beker met water of melk en geef het mee met de lunch. Hiermee worden de benodigde vitamines en vocht binnenkrijgen.

Het geven van een gezonde lunch aan je kinderen kan vaak lastig zijn. Het plannen van de lunchbox, het maken van gezonde keuzes en het zorgen voor voldoende variatie zijn allemaal belangrijke factoren. Een MyMepal lunchbox is een perfecte keuze voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame en persoonlijke lunchbox voor hun kinderen. Kies voor een vrolijk ontwerp en tover de lunchbox om in iets persoonlijks en leuks. Probeer jezelf te blijven uitdagen en maak zo de perfecte lunchbox voor je kinderen!