Hoe je kunt zien of je cartridge leeg is

Als je een druk kantoor hebt kan het zijn dat je je printer veel gebruikt. Vaak krijg je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals het opraken van de inkt. De meeste mensen gebruiken navulinkt in plaats van een nieuwe cartridge te kopen. Het bepalen van het juiste moment om ze opnieuw te vullen kan een hele opgave zijn. In dit geval kun je wachten tot de inkt helemaal op is of je vult ze op een bepaalde tijd. De beste manier om te weten wanneer je moet bijvullen, kun je doen door te letten op de prestaties van de inktpatroon.

Kijken naar het afgedrukte papier

De eenvoudigste manier om erachter te komen of je HP cartridges bijna leeg zijn en moeten worden bijgevuld, is door te kijken naar de pagina’s of het papier dat je onlangs hebt afgedrukt. Als de inkt vol genoeg is, kun je zien dat deze documenten een aangename visuele en duidelijk leesbare afdruk hebben. Ze hebben ook levendige kleuren. Aan de andere kant zie je misschien vervaagde letters, kleuren van slechte kwaliteit en moeilijk te lezen documenten die afkomstig zijn van een printer met weinig inkt of zelfs een lege cartridge. Daarom kun je met je printer een testpagina afdrukken om na te gaan of je die patronen moet bijvullen.

Kijk naar de updates van het inktniveau

De bovenstaande methode is de eenvoudigste, maar er zijn nog andere opties. Je kunt gebruik maken van de inktniveau-updates. Dit is alleen beschikbaar voor degenen die een moderne of nieuw model printer hebben. Dit type apparatuur gebruikt een speciale app, zodat je bijgewerkte informatie over de inktstatus kunt zien. Dit helpt om te bepalen of je de inkt moet bijvullen. Je kunt dit controleren via je smartphone door de applicatie te downloaden en te installeren.

Printer cartridges hervullen

Een taak als het hervullen van een printcartridge moet alleen worden gedaan door een expert. Je moet dus een betrouwbare dienst vinden die een kwaliteits vulling tegen een goedkope prijs aanbiedt. Je kunt hen zelfs vragen om je inktpatroon te controleren voordat u besluit deze te vullen. Belangrijk is dat het inhuren van een professional je helpt schade te voorkomen als gevolg van een doe-het-zelf proces.