Hoe onderhoud je meubelen van zwart mangohout?

Meubelen van zwart hout zijn erg in trek. Ze passen goed in elk interieur en hebben een stijlvol uiterlijk. Dat maakt het een opvallende trend. Wist je dat ook mangohouten meubelen in het zwart verkrijgbaar zijn? Mangohout black, heet dat. Deze massief houten meubelen zijn bewerkt met een mooie zwarte lak. Dat combineert de opvallende eigenschappen van mangohout met de trendy look van zwarte meubels. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze stralende meubeltrend, en hoe je jouw zwarte meubelen van mangohout zo lang mogelijk mooi houdt.

Wat is zwart mangohout?

Mangohout is een sterke hardhoutsoort die afkomstig is van de mangoboom. Die boom komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar groeit tegenwoordig in vrijwel elk land met een warm klimaat, van Spanje tot Australië. Mangobomen groeien op plantages waar mango’s worden verbouwd. Daar kunnen ze tot wel veertig meter hoog worden. Ze groeien snel, want een mangoboom kan al binnen vijftien jaar zijn volwassen formaat bereiken. Vanaf dat moment produceert de boom steeds minder vruchten, waardoor hij voor de boer oninteressant wordt. Die laat de boom kappen en naar de meubelfabriek brengen. Daar wordt hij verzaagd tot planken en omgetoverd tot een mooi meubel. Die wordt afgewerkt met een mooie lak, waardoor hij echt opvalt.

Zwart mangohout

Het mooie aan een meubel van zwart mangohout, is dat het in elke woonkamer past. Zwart is van zichzelf een neutrale kleur en laat zich goed met andere kleuren combineren. Wil je van je woonkamer een eenheid maken? Vul die dan met verschillende zwarte meubelen die goed bij elkaar passen, zoals een eettafel en een salontafel, of een boekenkast en een dressoir.

Hoe onderhoud je zwart mangohout?

Heb je zwarte meubelen in huis, dan wil je natuurlijk weten hoe je die lang mooi kunt houden. Mangohout onderhoud is gelukkig geen tijdrovende klus. Eigenlijk heeft het bijna geen onderhoud nodig. Merk je dat je meubel van mangohout een beetje dof begint te worden, dan kun je het gemakkelijk behandelen met een speciale soort olie. Ook een beetje bijenwas kan wonderen doen om je meubel zijn glans weer terug te geven. Dat zorgt er al snel voor dat je meubel weer straalt als nooit tevoren. Verder kun je je meubel mooi houden door zo af en toe stof af te nemen met een licht vochtige doek, en moet je ervoor zorgen dat je gemorst eten en drinken snel opruimt. Met een klein beetje zorg kun je extra lang van je meubel genieten.