Kattenluiken voor jouw dieren

Word je moe van de deur openen en sluiten voor je kat als hij of zij naar binnen of buiten wil, maar wil je ook voorkomen dat andere dieren binnenkomen? Kijk dan eens naar kattenluiken met chip op kattenluiken.nl. Deze kattenluik chip opent enkel als er een bepaalde chip in de buurt is. Daardoor kunnen alleen jouw eigen huisdieren naar binnen. Bijvoorbeeld als je kat of hond gechipt is, maar de kattenluiken kunnen ook werken met een chip in de halsband van je huisdier. Als de chip niet in de buurt is, opent het kattenluik niet. Zo houd je andere dieren dus buiten de deur.

Hoe en waar bevestigen

Bij kattenluiken is het altijd belangrijk om ze goed op te hangen en het juiste formaat te kiezen. Bedenk je bijvoorbeeld dat je kitten nog groter zal worden en zorg voor een kattenluik dat rekening houdt met het maximale formaat van je kat. Als je volwassen katten hebt, weet je hoe groot ze zijn. Daar kun je dan het formaat voor je kattenluiken op afstemmen. Een te klein kattenluik zorgt ervoor dat je dieren er geen gebruik van kunnen of willen maken.

Ook de hoogte waarop het kattenluik komt te hangen is belangrijk. Een te hoog kattenluik wordt ook niet gebruikt door je huisdieren. Je moet daarom meten waar de buik van je huisdier hangt ten opzichte van de grond. Je hebt hierbij natuurlijk twee kanten van het kattenluik die anders kunnen zijn qua hoogte. Het is in ieder geval de bedoeling dat de onderkant van het kattenluik op dezelfde hoogte als de buik van je huisdier hangt. Anders loopt hij of zij er niet lekker doorheen.

Waar te kopen

Of je nu een standaard kattenluik wil of een kattenluik dat reageert op een chip, je kunt het aanbod bekijken op kattenluiken.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan verschillende katten- en hondenluiken. Je kunt ook eenvoudig de formaten bekijken.