Last van een krakende trap? Zo verhelp je het!

Moet je ‘s nachts letterlijk en figuurlijk op je tenen lopen omdat je anders iedereen wakker maakt? Een krakende trap is niet fijn! Dat begrijpen wij van Woonambiance maar al te goed. Gelukkig is de oplossing niet moeilijk. Een piepende trap maak je heel makkelijk weer stil door geluiddempende trapbekleding van HPL-kunststof. HPL staat voor High Pressured Laminate en bestaat uit drie lagen: een basislaag (voor stevigheid), een decoratielaag (het design) en een toplaag (voor krasbestendigheid). HPL is verkrijgbaar in ontzettend veel designs. Er zit dus altijd wel een passend design tussen die naadloos aansluit op jouw interieur. Wil je bijvoorbeeld graag een betonlook trap? HPL, it is! 

Oorzaak

Maar laten we beginnen met de vraag waarom een trap eigenlijk kan kraken, want je ziet het vaak niet gelijk met het blote oog. Een oorzaak zou kunnen zijn dat de trap gemaakt is van een houtsoort die vocht opneemt. Daarnaast zouden ook een loszittend stootbord, viezigheid tussen de kieren, ouderdom of beschadigingen de oorzaak kunnen zijn. Door een professional in de hand te nemen is het probleem vaak met een dag opgelost. 

Traprenovatie

Bij het renoveren van de trap kun je kiezen voor houten overzettreden. Het nadeel daarvan is dat ze regelmatig onderhoud nodig hebben. Ga je liever voor een onderhoudsarme oplossing? Kies dan voor HPL-overzettreden. Ook na jarenlang gebruik, zul je op HPL-overzettreden geen loopsporen ontdekken. Daarnaast is in de toplaag aluminium verwerkt wat de traptreden onverwoestbaar maakt. Uiteraard ontkom je er niet aan dat ook een gerenoveerde trap vies wordt, maar met een beetje lauw water los je dat heel gemakkelijk weer op. 

Speciale lijm

Het echte geheim tegen een krakende trap zit hem eigenlijk niet in de HPL-overzettreden, maar in de lijm waarmee ze aan de trap bevestigd worden. Daarvoor wordt speciale traprenovatielijm gebruikt. Deze lijm blijft na de montage elastisch waardoor de trap altijd een beetje meebeweegt zodra je er een stap op zet. Niet alleen kort na de montage, maar jaar na jaar. Door je trap te renoveren met HPL-kunststof weet je zeker dat je voortaan niemand meer wakker maakt ‘s nachts en dat je de komende decennia weer vooruit kunt.