Schoonmaken kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen staan erom bekend makkelijk te zijn in onderhoud. Het beste kun je je kunststof kozijnen schoonmaken met lauw warm water en een sopje. Voor het waxen van je kozijnen kun je speciale kozijn wax gebruiken, deze is te koop bij elke bouwmarkt. Goedkopere alternatieven hiervoor zijn autowas of boenwas, ook deze producten werken prima. Dan zijn er ook nog een aantal producten die je moet vermijden om te voorkomen dat je de kunststof kozijnen beschadigd. Zo is het belangrijk dat je geen schuursponsje gebruikt. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen of auto-schoonmaakproducten. Voor een grondige en permanente reiniging kun je een bedrijf inhuren dat gespecialiseerd is in kunststof reiniging.

Type profiel

Over het algemeen kan er worden gesteld dat er twee typen kunststof kozijnen zijn, namelijk kunststof kozijnen met een vlak profiel en met een verdiept profiel. Kunststof kozijnen met een verdiept profiel zijn iets dikker dan kunststof kozijnen met een vlak profiel. Kunststof kozijnen met een verdiept profiel hebben meer dieptewerking en hebben ook een beter isolerende werking. Kunststof kozijnen met een vlak profiel hebben een modernere uitstraling, omdat het design slanker en platter is. Door het dunnere profiel isoleren kunststof kozijnen met een plat profiel minder goed. Kunststof kozijnen met een verdiept profiel lijken qua uiterlijk meer op houten kozijnen, en hebben dus een traditionelere uitstraling.

Prijs van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een stuk goedkoper dan houten of aluminium kozijnen. De voornaamste reden hiervoor is omdat kunststof makkelijk te produceren is, het kan in elke fabriek geproduceerd worden en de kosten voor de fabrikant zijn laag. Het is dus financieel voordelig om kunststof kozijnen aan te schaffen. De prijs van kunststof kozijnen is afhankelijk van waar je ze koopt en de kwaliteit. Maar de gemiddelde prijs per vierkante meter ligt rond de €500. Deze prijs is inclusief het glas en de montage. Als je een personalisatie wilt, als een speciale kleur of andere toevoegingen zal de prijs stijgen.