Top 3 populairste interieurstijlen van dit moment

Naast een favoriete kledingsmaak of muziekgenre, heeft iedereen ook zo zijn of haar eigen favoriete interieurstijl. Zo houdt de één van een natuurlijke en rustige uitstraling, met lichte kleuren en zachte materialen. Terwijl de ander een wat stoerdere smaak heeft en zich helemaal thuis voelt in een interieur dat gekenmerkt wordt door donkere kleuren, robuuste meubels en strakke lijnen. Dit zie je terug in de verschillende interieurstijlen die in de loop der jaren ontwikkeld zijn. Hieronder volgt een top drie van de meest populaire interieurstijlen van dit moment.

1. Scandinavisch

Zoals de naam al doet vermoeden, vindt de Scandinavische interieurstijl haar oorsprong in Noord-Europa. Deze landelijke woonstijl kenmerkt zich vooral door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, in combinatie met zachte, lichte kleuren en veel groen in huis. Haal die plantjes dus maar tevoorschijn! Deze combinatie zorgt ervoor dat de woning knus en gezellig aandoet. Ook een warm vachtje op de vloer of in een rotan stoel mag natuurlijk niet ontbreken.

2. Industrieel

Naast de Scandinavische interieurstijl is ook de industriële interieurstijl erg populair en gewild. De meningen zijn erover verdeeld hoe deze stijl ontstaan is, maar waarschijnlijk vindt zij haar oorsprong in Amerika, naar aanleiding van de industriële revolutie. Omdat er in die tijd een groot tekort was aan woningen, waren de mensen haast gedwongen om in de fabrieken te gaan wonen. Deze woonsituatie heeft zich dus als het ware uiteindelijk vertaald naar de thuissituatie, met veelal ruwe elementen zoals steen en staal als basis. Dit zie je bijvoorbeeld terug in tafels, eetkamerstoelen en verlichting. Maak het geheel af met een wandklok industrieel en donkere kleuren.

3. Minimalistisch

Less is more. Soms gaat dat ook op voor de inrichting van je woning. Hoewel lang niet iedereen van deze stijl houdt, kan het wel zorgen voor rust en ordelijkheid. Een opgeruimd huis kan namelijk veel onrust in je hoofd voorkomen. Door enkele kleurrijke accessoires toe te voegen, zoals mooie kussentjes op de bank, kun je voorkomen dat het al gauw kil, somber en ongezellig oogt. Want dat willen we natuurlijk niet. Doordat je minder spullen in je woning hebt staan, hoef je tevens minder schoon te maken. Een duidelijke win-winsituatie dus! En niet geheel onbelangrijk: door het gebruik van neutrale kleuren zoals grijs, wit en zwart, is deze stijl ook makkelijk te combineren met enkele elementen uit de andere stijlen.