Wat is een phono voorversterker?

Een phono voorversterker wordt ook wel een phonotrap of RIAA-voorversterker genoemd. Het is bedoeld voor versterkers die geen geïntegreerde phonotrap hebben. Elke fonograaf of draaitafel heeft een Phono-voorversterker nodig. Er zijn twee gevallen waarin een Phono-voorversterker niet nodig is. Sommige draaitafels hebben bijvoorbeeld een ingebouwde Phono-voorversterker. Een RIAA-voorversterker is niet nodig wanneer een phonotrap in de versterker wordt ingebouwd. Losse Phono-voorversterkers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Draaitafels hebben twee soorten pickups: Moving Magnet (MM) en Moving Coil (MC). Beide hebben een passende Phono-voorversterker nodig. Omdat het signaal tussen een MM en MC verschilt, moet hier zelfs de voorversterker voor gemaakt zijn. Omdat MM het meest typerend is, zijn de meeste phono-voorversterkers hiervoor geschikt. MC komt misschien iets minder vaak voor en is alleen typisch voor high-end draaitafels.

Wat is het belang van phono-voorversterkers?

De phono-voorversterker is een onderdeel van je hifi-systeem, maar het is lang niet het belangrijkste. Je mag (en moet) 50 tot 60% van je budget alleen aan luidsprekers besteden. Als je voornaamste zorg de geluidskwaliteit is, moet je een externe voorversterker aanschaffen. Het kost je meer, maar het geluid zal veel beter zijn. Je platen klinken zoals ze bedoeld zijn te klinken. Vind online een Hifi winkel voor je audioapparatuur.

Heb je een externe phono-voorversterker nodig voor je platenspeler?

Als je een goed geluid wilt horen, dan is het antwoord ja. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​externe phono-voorversterker voor je platenspeler aan te schaffen. Het maakt een groot verschil. Het is vrij eenvoudig. In plaats van een phonotrap die in een draaitafel of versterker is ingebouwd, kun je gewoon een stand-alone unit krijgen. Dit kan vervolgens worden aangesloten op een versterker, stereo of de normale audio-ingang van een luidspreker. Als je een externe phono-voorversterker gebruikt, hoor je het verschil meteen. Het geluid zal ronder, rijker en helderder zijn. Over het algemeen klinkt de muziek met meer textuur en levendigheid.