Wat te doen met die grote garage?

Klaar voor een nieuwe stap en willen jullie graag een huis kopen, een met een grote tuin en misschien wel een grote garage? Of staat er al jaren een garage in jullie tuin die eigenlijk nergens voor wordt gebruikt? Dan wordt het toch echt eens tijd om hier verandering in te brengen, want met een loze garage kan je een hele hoop, en het is volkomen onzin om deze kans te laten schieten. Wil jij graag wat inspiratie op doen over hoe die open ruimte in jullie (aankomende?) garage op te vullen? Lees snel met ons mee; we hebben een aantal tips!

AirBnB

Elke streek in ons mooie doch koude kikkerlandje heeft toeristische attracties te bieden. Woon je in het noorden? De rust en ruimte in combinatie met de waddenzee trekt veel Duitse toeristen, of wat denk je van Zuid-Holland, met haar heerlijke Nederlandse kustlijn? Waar in Nederland je ook zit, het wordt bezocht. En dat maakt jouw loze garage een perfecte plek voor het installeren van een AirBnB. Vooral als jouw garage een stukje van jouw huis af staat, kan je er niet meer omheen; verbouw de boel en verhuren maar! Naast het feit dat het een extra zakcentje oplevert, zal de waarde van je huis een stuk stijgen en kan je al jouw gasten een eigen huisje bieden wanneer ze komen logeren, wat wil je nog meer?

Zit het verzorgen je in het bloed, en heb je niet de financiële ruimte om de garage op zo’n manier te verbouwen dat je er én een douche én een keuken in plaatst, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor het hosten van een Bed and breakfast; vergeet dan alleen niet dat je iedere ochtend paraat dient te staan voor het ontbijt van jouw gasten!

(wo)Men cave

Voor velen een droom, maar met een leegstaande garage kan deze toch snel werkelijkheid worden. Maak er je eigen projectje van om deze garage op een zo’n goedkoop mogelijke manier om te bouwen tot een heerlijke (wo)men cave; en chillen maar! Bouw bijvoorbeeld een bar van pallets of bierkratten, met een beetje creativiteit kom je een heel eind!

Overkapping in de tuin

Niets zo lekker als een overkapping in de tuin; kan je lekker buiten zitten wanneer een warme zomerdag toch niet kan ontkomen aan een plensbui hier en daar. Met een leegstaande garage kan je een overkapping waarmaken; vervang één van de muren aan de tuin voor een schuifwand van glas. Kan je op warme dagen genieten van een openstaande deur en wanneer het kouder is? Schuif je ‘m gewoon weer lekker dicht!