Wat zijn PVC-deuren en ramen?

PVC staat voor polyvinylchloride en wordt al veel gebruikt voor de constructie van de glazen delen van ramen en deuren. Het is beter dan normaal breekbaar glas vanwege zijn duurzaamheid in termen van weerstand tegen verschillende soorten elementen. Het heeft ook een hogere drempel bij het opvangen van slagen in vergelijking met ramen; waardoor het zijn staat behoudt voordat het barst dan gewoon glas wanneer je erop slaat. PVC heeft ook een heleboel andere grote voordelen met betrekking tot duurzaamheid en levensduur. Met het juiste onderhoud en de juiste zorg kunnen PVC-materialen 20 tot 30 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Als je goede materialen en diensten nodig hebt voor de ramen en deuren van je woning, kan je voor meer informatie een kijkje nemen bij ramen en deuren Zottegem.

Voordelen van PVC

PVC ramen en deuren staan ​​vooral bekend om hun vermogen om veel buitenelementen te weerstaan. Dit materiaal is bestand tegen smelten, rotten, afbladderen, schilferen, roesten en ontbinden. Dat is geweldig, want het zal zijn vorm op dezelfde manier kunnen behouden toen je het gloednieuw kocht. Het is ook vrij goed bestand tegen weersinvloeden, wat dit een goed isolerend materiaal maakt. Dit is erg belangrijk, vooral op plaatsen met van nature lage temperaturen. PVC is ook vrij eenvoudig te produceren wat de prijs zeer concurrerend maakt. Je kunt dus een lager budget hebben, maar toch goede PVC-deuren en -ramen aanschaffen. Bovendien is het ook compatibel met een grote verscheidenheid aan op maat gemaakte deuren en ramen.

Onderhoud van PVC-deuren en ramen

Pvc-deuren en ramen zijn vrij gemakkelijk te onderhouden, vooral het PVC-glas. Gebruik een e-cloth, een microvezeldoek of zelfs een spons om het PVC-glas schoon te maken om krassen te voorkomen wanneer je het afveegt. Je moet het ook niet schoonmaken als de zon er direct op schijnt, omdat het plakkerig kan worden als het eenmaal is opgedroogd. Je moet ook de handgrepen, scharnieren en vergrendelingsmechanismen van de deuren en ramen controleren om te zien of deze roesten of beschadigd zijn. Als er geen beschadigingen zijn, is het beter om wat olie op deze onderdelen te spuiten om het gesmeerd te houden, zodat het altijd soepel blijft werken.