Welke soort dakbedekking is geschikt voor mijn huis?

Op daken van huizen liggen verschillende soorten daken. Misschien ken je wel van die fraaie oude boerderijen met een strooien dak. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Maar andere soorten dakbedekking zijn dat wel. Nederland is nog altijd het land van de rode pannendaken. Verreweg de meeste huizen hebben dakpannen als dakbedekking. Maar met name nieuwbouwwoningen krijgen vaak een ander soort dak. Er wordt ook vaker voor een plat dak gekozen, omdat de architect dat beter bij de stijl van de woning vindt passen. Ook moeten er op daken steeds vaker zonnepanelen komen om op een duurzame manier stroom op te wekken. Dat stelt uiteraard speciale eisen aan het dak.

Duurzame soorten dakbedekking

Je wilt natuurlijk een dakbedekking die lang meegaat en weinig onderhoud vraagt. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor PVC dakbedekking. Dit is een duurzaam materiaal dat vele jaren meegaat. Een dak moet normaal gesproken tientallen jaren kunnen blijven liggen. Voorwaarde is wel dat je het dak goed laat onderhouden door een ervaren dakdekker. De dakdekker kan kleine beschadigingen constateren en herstellen. Zo voorkom je dat het hele dak vroegtijdig moet worden vernieuwd.

Een nieuw dak laten plaatsen

Als je een nieuw dak wilt laten plaatsen en het gaat om een vrijstaande woning dan heb je hiervoor in principe de vrije keuze. Zo kun je kiezen voor een EPDM dakbedekking. Deze is waterdicht en geeft de woning een moderne uitstraling. Als je niet goed weet welke dakbedekking geschikt is voor jouw huis dan kun je Dakwerk hiervoor uiteraard om advies vragen. De dakdekker kan langskomen voor een dakinspectie om te beoordelen of een nieuw dak nodig is of dat het dak hersteld kan worden. Bij grote schade aan het dak, bijvoorbeeld na een storm, is vernieuwen meestal de enige optie. Dit is uiteraard ook een goed moment om voor een ander type dakbedekking te kiezen als je je woning een moderne uitstraling wilt geven.