Zo perfectioneer je de verlichting in huis

Ben je op zoek naar functionele of accentverlichting, naar lampen voor aan de muur of lampen voor plafond? Het maakt niet uit. Op het moment dat je op zoek bent naar lampen merk je hoe belangrijk verlichting is en voor welke lastige keuzes je komt te staan. In dit artikel geven we je daarom graag wat tips bij het uitzoeken van de perfecte verlichting voor in huis. Lees verder!

Ga voor warm wit

Verlichting kan veel betekenen in een interieur. De kleur van je lampen kan warmte toevoegen aan het geheel van de ruimte. Plaats je bijvoorbeeld een mooie grote hangende  lamp wit canvas boven de eettafel, dan zal deze gaan stralen. Daarnaast zal deze lamp gegarandeerd sfeer geven aan de gehele  ruimte. Heb je een kleurrijk interieur? Ook dan is een witte lamp een goede keuze. Je kunt deze lamp gebruiken als accentkleur. Op deze manier wordt de witte lamp dé eyecatcher in je interieur. Wit in combinatie met uitgesproken tinten zullen door het grote contrast elkaar juist kracht geven. Plafondlampen zijn niet alleen functioneel, maar ook heel decoratief. Een goede plafondlamp is bovendien perfect wanneer je weinig ruimte in huis hebt. Deze lamp kan, mits goed geplaatst, een gehele kamer verlichten zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Kies de juiste lichtbron

Om het juiste licht in je interieur te creëren, is het belangrijk om de juiste lichtbronnen te kiezen. De laatste jaren hebben gloeilampen plaats gemaakt voor led lampen. Led verlichting is dan ook milieuvriendelijker, energiezuiniger én heeft een langere levensduur dan de gloeilampen. Met de komst van led lampen en energiezuinige spaarlampen wordt het energieverbruik van lampen tegenwoordig uitgedrukt in lumen in plaats van watt. Hoe hoger het aantal lumen, hoe feller het licht dat de lamp geeft. Hoewel led verlichting vroeger vooral koel en blauw licht gaf, is led verlichting tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kleurtemperatuur in led verlichting wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe warmer het licht, hoe lager het aantal Kelvin is. Wil je graag het warme licht van een gloeilamp? Ga dan voor een led lamp met 2700 graden Kelvin.

Ga voor slim!

Wil je je verlichting helemaal anno nu maken? Maak je verlichting dan slim! Slimme verlichting bedien je eenvoudig met je tablet of smartphone en zelfs op afstand. Zo creëer je in en om het huis altijd de perfecte verlichting op ieder moment van de dag!