Alles dat je weten moet over kunststof deuren

Iedereen heeft ondertussen wel eens van kunststof kozijnen gehoord. Waar ze twintig jaar geleden misschien nog ietwat obscuur opdoken, kent iedereen nu wel iets of iemand met kozijnen van kunststof. Kunststof deuren daarentegen zijn iets minder bekend. Met name bij voordeuren wordt niet vaak gedacht aan plastic. Dit is immers het binnenkomen van jouw huis of pand, en moet daarom zo sierlijk en luxueus mogelijk voorkomen. Je wilt toch een beetje pronken wanneer je visite voor het eerst langs komt. Ā Desondanks zijn kunststof deuren ondertussen zo ver ontwikkeld dat ze al lang niet meer onderdoen voor deuren van hout of staal. Ze zijn in alle kleuren verkrijgbaar en hebben een strak en modern voorkomen.

Voordelen van de kunststof deur

Evenals kunststof kozijnen, kent ook de kunststof deur een hoop voordelen. Zo is de deur ten eerste heel erg duurzaam. Kunststof kent een levensduur van ongeveer vijftig jaar en hoeft daarbij ook nog eens niet onderhouden te worden. Het PVC dat wordt gebruikt om de deuren en kozijnen te maken is geheel water- en vuilbestendig, waardoor het soms misschien even moet worden afgestoft, maar voor de rest geen likje verf of extra kosten nodig heeft. Buiten zijn duurzaamheid staat kunststof ook bekend om zijn verschillende mogelijkheden omtrent kleur. Het plastic kan in zo goed als alle kleuren worden gemaakt, waardoor jij altijd de deur hebt die perfect bij jou past.

Hoe krijg je een kunststof deur?

De meeste kozijnspecialisten zijn ook gespecialiseerd in het plaatsen van deuren. Als je dus iemand op het oog hebt die ook voor kunststof ramen zorgt, kun je hem of haar waarschijnlijk ook bellen voor het bestellen en plaatsen van jouw voordeur. Het beste is om dit echt door een professional te laten doen, aangezien de deur anders beschadigen kan en dit dan niet door de verzekering wordt gedekt. Als laatste is het goed om te onthouden dat de kosten voor een kunststof deur altijd eenmalig zijn. Aangezien er geen onderhoud is voor kunststof, hoef je na het betalen van de deur dus nooit meer je portemonnee te trekken.