Badkamermuur trends in 2022

Vroeger waren badkamermuren koud, klinisch en schoon. Er zat totaal geen sfeer in, maar tegenwoordig is er een nieuwe trend.

In de afgelopen jaren hebben een overvloed aan muur en verftrends hun weg gevonden naar de badkamerruimte, van warme, mediterrane muurkleuren tot grillig behang.

Wat zijn de badkamermuurtrends voor 2022? Gaat het weer terug naar koud en klinisch of gaan we verder waar we gebleven zijn? In deze blog bekijken we de opties en kunnen wij je op weg helpen om de juiste beslissing te nemen.

Wandtegels

Een steunpilaar van elk badkamerwandontwerp, badkamertegels hoeven er niet per se zo praktisch uit te zien als ze zijn. De verscheidenheid aan opties voor wandtegels in de badkamer is het afgelopen decennium aanzienlijk gegroeid en er is een overvloed aan kleuren, vormen en texturen om uit te kiezen bij het decoreren van de muren.

De laatste tijd zien we een beweging richting tegels met natuurlijke variaties die een ambachtelijke uitstraling aan jouw badkamer geven. Grote marmeren tegels en zwart worden ook steeds populairder, waardoor de badkamermuren een luxueuze afwerking krijgen. Met een mooie badkamermeubel maak je het plaatje compleet.

Kijkend naar de natuur voor inspiratie, hebben groene badkamertegels ook een heropleving gezien – variërend in kleur van zachte salie tot donkergroene tegel.

Verf

Verf biedt een snelle, effectieve en goedkope decoratieve update voor elke badkamermuur en als het op kleur aankomt, zijn de keuzes eindeloos. Breng warmte aan de badkamermuren door te kiezen voor tinten met gele ondertonen. Deze kunnen variëren van de lichtste neutrale verfkleuren zoals taupe, gebroken witte kleuren en calamine tot gedurfde tinten met warme ondertonen zoals smaragd.

Bij het overwegen van de talloze beschikbare kleuren badkamerverf, is het net zo belangrijk om rekening te houden met de praktische aspecten van het schilderen van de badkamermuren.

Vochtigheid, schimmel en de dagelijkse slijtage die gepaard gaat met een drukbezochte ruimte zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de keuzes van de badkamerinrichting. We raden aan om te kiezen voor een schimmelwerende verf in een satijn-, halfglanzende of glanzende afwerking om bubbels, afbladderen of schimmel op badkamermuren verderop in de lijn te voorkomen.

Behang

Nog een relatief snelle badkamerupdate, badkamerbehang is een gemakkelijke manier om kleur, patroon en leven toe te voegen aan badkamermuren. Van botanische en groene tropische behangstijlen tot grootschalige panoramische muurschilderingen, badkamerbehangtrends voor 2022 zijn allesbehalve gewoon. Behangontwerpen die de afgelopen jaren zo populair waren, worden nu vergezeld van textuurelementen die de badkamerwanden nog meer diepte en interesse geven.

Samen met nieuwe trends op het gebied van behangontwerp zien we nu nieuwe en effectievere manieren van aanbrengen, waaronder behangpapier afpellen en plakken, waardoor het decoreren van de badkamermuren eenvoudiger dan ooit wordt.

Wandpanelen

We kunnen het niet maken om een blog te schrijven over ideeën voor het decoreren van badkamerwanden en niet de breakout trend van het jaar te benoemen. Dat zijn namelijk wandpanelen in de badkamer. Houten wandpanelen in de badkamer is een charmante manier om diepte en warmte toe te voegen. Kies je voor houten wandpanelen? Kies dan ook voor badkamer accessoires die hierbij aansluiten.