Creëer thuis je ideale thuiswerkplek

Nederland werkt steeds meer vanuit eigen huis, jij vast en zeker ook! Dan wordt het tijd om je werkplek of werkkamer in te gaan richten zoals jij dat fijn vindt. Wellicht beschik je over een aparte kamer in huis, waar je een lekker groot elektrisch bureau kwijt kunt. Of in de woonkamer een werkplek creëren of in die lege kast onder de trap bijvoorbeeld. Zie onder voor tips om jouw werkplek stijlvol, praktische en comfortabel in te gaan richten.

Thuiswerken is hip

Of je nou boekhouder, administratief medewerker of online marketeer bent die zich iedere dag bezighoudt met website of webshop eigenaren die hun online marketing uitbesteden. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om thuis te werken. De balans tussen privé en werk is hierdoor wel een stuk anders geworden en de woning vraagt soms om nogal wat aanpassingen. Maar besef wel dat thuiswerken vanuit een bepaald opzicht stukken duurzamer is dan iedere dag met de auto op en neer te moeten rijden. Tevens bespaar je jezelf veel tijd door het reizen tussen je thuis en werk te voorkomen. WIN-WIN!

Werken aan de eettafel

Werken in een aparte kamer is niet altijd haalbaar of zelfs nodig. Kies een rustig hoekje en scherm deze eventueel af met een scherm, grote plant of kast. De meest gezellige plek in huis is toch wel de eettafel, met plaats voor zelfs meerdere werklustige arbeiders die tegelijk op één locatie lekker aan de bak kunnen. Met comfortabele stoelen en door middel van lichte kleuren verandert de boel in een huiselijke werkomgeving. 

Werken in de keuken

Voor degene die beschikt over een keukeneiland en bij het aanrecht wil plaatsnemen, is het wel zo leuk om een eigen plek te hebben die privacy biedt. Door bijvoorbeeld een afscheiding te maken kan dit al heel simpel bewerkstelligt worden. Hierdoor kun je zowel een lekker broodje smeren en heb je de koffie binnen handbereik zonder dat iemand het doorheeft. 

Verlichting

Om je werk goed te kunnen doen is de aanwezigheid van goede verlichting een must. De plafondlamp die achter je hangt voldoet niet. Een lamp met een lange arm om het gehele bureau te verlichten doet wonderen. Als het zonnetje schijnt, maak hier dan gebruik van en bespaar hierbij zelfs op stroom. Richt je werkplek daarom op een raam om zodoende het gevoel van opgesloten te zitten in een kleine ruimte te verminderen. 

Warmte

De verwarming dient in de winter zijn werk te doen, wil je comfortabel je werk kunnen doen. Slecht geïsoleerde ruimtes, weinig ventilatie of frisse lucht doen je gezondheid te kort. In de zomerdagen kan het al snel warm worden wat thuiswerken minder prettig maakt. Ga een mobiele airco kopen of verhuis je werkplek naar de tuin toe om alsnog koel je werk te kunnen doen. Indien de werkkamer dusdanig groot is zoals een woonkamer en wordt deze ruimte al gauw te warm tijdens de hete zomerdagen, dan zou een grotere airco zoals een mobiele airco 12000 btu een oplossing kunnen bieden.