Hoe te decoreren met spiegels: Een volledige gids over decoratie met spiegels

Het is moeilijk te geloven dat zoveel huiseigenaren spiegels zien als meer een decoratief item dan een functioneel meubelstuk. Wat echter geweldig is, is het feit dat spiegels heel gemakkelijk kunnen dienen als zowel functionele als decoratieve stukken die zoveel meer waarde aan de ruimte toevoegen. Spiegels zijn zelfs een van de eerste dingen die je opvalt als je een kamer binnenloopt.

Hoe versier je je huis met spiegels

Als je rondkijkt in je huis, zie je misschien een paar plaatsen die een nieuwe spiegel kunnen gebruiken; het is echter belangrijk dat u deze tips of ‘doses’ in overweging neemt bij het decoreren met spiegels om ervoor te zorgen dat het stuk bijdraagt ​​aan de esthetiek in plaats van er iets vanaf te doen.

1. Groepeer spiegels

Dit is een fantastische manier om een ​​kamer met spiegels op maat te decoreren, omdat het het licht anders verdeelt, een brandpunt creëert en visueel aantrekkelijk is. Er zijn veel creatieve manieren om dit aan te pakken, zoals het kopen van een set spiegels van dezelfde grootte om op een uniforme manier op te hangen, of het kiezen van uniek gevormde spiegels om een ​​abstract patroon op je muur te creëren.

Het groeperen van badkamerspiegels is een trefzekere manier om de aandacht te trekken en raakt nooit uit de mode! De sleutel om dit goed te krijgen, hangt echter grotendeels af van waar u de spiegels plaatst, evenals van de grootte van de stukken. Overweeg een set van drie rechthoekige spiegels over de volledige lengte die in een grote kamer worden opgehangen, of een kale muur in de woonkamer die natuurlijk licht reflecteert. Ook voor uw entree is dit een ideale optie. Voor kleinere kamers of muren met beperkte ruimte, zou een eenvoudig ruitvormig patroon van vierkante spiegels aan de muur er prachtig uitzien!

2. Gebruik spiegels als achtergrond

Je ziet vaak grote aan de muur gemonteerde of slankere spiegels die achter een bank worden geplaatst om een ​​achtergrond voor de kamer te creëren. Dit werkt het beste wanneer er een loodrechte muur is met aan één kant een raam, omdat dit de kamer opent, dimensie toevoegt en de ruimte opfleurt.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de rest van uw stoelopstelling, aangezien een spiegel die natuurlijk licht weerkaatst, verblinding (op ooghoogte) kan veroorzaken wanneer u in de kamer gaat zitten. Hoewel gordijnen of jaloezieën ongewenste verblinding kunnen voorkomen, is het toch een goed idee om daar rekening mee te houden als u overdag de voorkeur geeft aan veel natuurlijk licht.

3. Markeer opvallende stukken met spiegels

Een slimme plaatsing van spiegels kan een uitstekende manier zijn om een ​​speciaal kenmerk in de kamer te laten zien. Dit kan zijn in de vorm van kunst aan de muur, een kroonluchter, een sculptuur of een decoratief kunstwerk. Typisch worden minimalistische spiegel ontwerpen op deze manier gebruikt om het afgebeelde stuk te laten opvallen zonder het te overschaduwen. Zo dient je spiegel indirect ook nog eens als decoratief stuk!

De grootte van de spiegel moet worden gekozen in overeenstemming met het stuk dat u wilt markeren. Voor een groot kunstwerk dat aan een muur hangt, of een paar kroonluchters, kan een extra grote landschaps spiegel het meest geschikt zijn voor het decor. Zorg er wel voor dat u de spiegel op de juiste hoogte hangt om het hele stuk weer te geven, gezien vanuit de zithoek/sociale ruimte in de kamer.