Je tuin onderhouden met een bladblazer en een kettingzaag

Om het tuinieren iets makkelijker te maken, kun je hier spullen voor aanschaffen. Hiermee bedoelen we niet een schop of een hark, maar grotere producten zoals een kettingzaag of een bladblazer. Dit maakt het tuinieren een stuk makkelijker en ook nog eens veel leuker. Er zijn verschillende soorten bladblazers en kettingzagen waar je uit kunt kiezen.

Een kettingzaag

Welke soort kettingzaag het beste voor jou is, hangt af van waar je hem precies voor wil gebruiken. Je hebt een elektrische variant, eentje die op benzine werkt en eentje die op een accu werkt. De elektrische kettingzaag is vooral bedoeld voor gesloten ruimtes waar je stroom hebt. Een benzine kettingzaag is voor zware werkzaamheden in de land-, bos- en tuinbouw. Tot slot is een accu kettingzaag wat stiller en flexibeler waardoor hij geschikt is voor professionele en particuliere gebruikers.

Extraatjes

Een ander aspect wat de kettingzagen van elkaar onderscheiden, zijn de extraatjes. Sommige hebben namelijk praktische extra’s waardoor ze veiliger en comfortabeler worden. Deze extraatjes worden met letters omschreven. Zo staat de C bijvoorbeeld voor Comfortversie. Dit is lichtgewicht gemakkelijk te bedienen model.

Een bladblazer

Een bladblazer is op elk terrein efficiënt is, of het nou om een verkeerszone, een bedrijventerrein of een tuin gaat. Je kunt er gevallen bladeren mee wegblazen, maar ook afval of gemaaid gras. Ook hierbij heb je een benzine bladblazer, een elektrische bladblazer en een accu bladblazer. Met een accu bladblazer heb je veel ruimte om te bewegen. Daarnaast zijn deze ook helemaal niet minder krachtig of luidruchtiger dan de andere varianten. Bladblazers die met benzine aan worden gedreven zijn heel krachtig waardoor de klus extra snel geklaard is. Er zijn dan ook verschillende vermogens waar je uit kunt kiezen. De elektrische is stil en krachtig, maar heeft dus wel een snoer waardoor je weinig bewegingsruimte hebt. Ze zijn wel ideaal voor rondom je woning.