Dagje uit: zomerse picknick met vriendinnen

De zomer begint en we willen genieten van de warme zonnestralen. Je kan gaan lunchen of op het terras een drankje drinken, maar een picknick met vriendinnen kent ook zeker zijn charme. Niet alleen de picknick zelf, ook de voorbereiding zorgt voor de nodige voorpret. Samen met vriendinnen een picknick boodschappenlijstje opstellen, naar de supermarkt om alle ingrediënten te halen en een sfeervolle plek zoeken om daar te genieten van al het lekkers. De ideale plek om eens goed bij te praten met je vriendinnen. Een zomerse picknick brengt een en al gezelligheid.

Picknickaccessoires

Als je een plan hebt gemaakt om te gaan picknicken, is het verstandig om een lijstje te maken met benodigdheden. Naast alle lekkere hapjes en drankjes zijn er ook accessoires die je mee moet nemen. Een van de belangrijkste accessoires is een picknickkleed. Sommige picknicklocaties hebben picknicktafels en kan je het kleed dus van je lijstje afstrepen. Voor het geval dat de tafels bezet zijn, is het verstandig om toch een kleed in je tas te stoppen. Eventueel een paar extra kussentjes om het nog comfortabeler te maken. Zo kan je aangenaam zitten of liggen. Als je van plan bent om ’s avonds wat langer te blijven, kan je nog wat extra dekentjes meenemen.

Naast een picknickkleed zijn er nog andere accessoires die niet vergeten mogen worden. Stop de hapjes die niet koel hoeven te blijven in een picknickmand, maar zorg er ook voor dat je een koeltas of koelbox in huis hebt. Zo blijven de lekkere smoothies, verse jus, fruit, wraps, broodjes en zoetigheden lekker koel. Wanneer je trek hebt in iets lekkers doe je de koeltas open en kan je genieten van een vers gerecht. Laat koeltassen bedrukken zodat je kan genieten van een unieke picknick. De picknickaccessoires stop je in een tas, die tevens ook bedrukt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan tassen bedrukken en kies voor een opdruk met de namen van je vriendinnen.

Activiteiten tijdens de picknick

Een picknick staat natuurlijk niet alleen in het teken van hapjes en drankjes. Kinderen, maar ook volwassenen, vinden het leuk om actief bezig te zijn. Denk aan sportieve activiteiten zoals voetbal of tennis. Ook spelletjes spelen met het hele gezin is een gezellig bezigheid. Neem een draadloze radio of een luidspreker mee, zodat je tijdens de activiteiten kan genieten van je favoriete muziek. Tijdens een picknick draait het vooral om gezelligheid, de sfeer en het samenzijn met familie of vrienden.