Dé manier om te relaxen in je eigen tuin

Na een lange werkdag heb je enorm veel zin om te relaxen in de buitenlucht. Wellicht heb je even geen zin om naar het park te gaan. Daarom zou het enorm fijn zijn om gewoon in je achtertuin neer te kunnen ploffen. Maar hoe zorg je ervoor dat je over de meubelstukken beschikt om dit te kunnen realiseren? Want ruimte voor een loungeset en een groot budget, dat heb je niet. In dit geval is een hangmat dé oplossing voor jou!

Maar waar zet ik hem neer?

Het makkelijke aan hangmatten is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen. Daarnaast kun je onder de hangmat ook nog van alles plaatsen. Mensen kopen vaak geen hangmatten omdat er wordt gedacht dat hangmatten aan balken moeten worden bevestigd. Dit is echter niet het geval. Tegenwoordig heb je namelijk ook een hangmat met standaard. Hierdoor is de hangmat werkelijk overal te plaatsen, ook op kleine balkons.

Kleur is alles

Dat hangmatten er zijn in alle kleuren en maten, dat wist je waarschijnlijk al. Maar had je ook door dat de tint van jouw hangmat moet afhangen van de stijl van jouw tuin? Stel, je wil graag een natuurlijk ogende tuin, dan is het niet verstandig om te gaan voor een hangmat in een bonte kleur. Terwijl het in een industriële tuin juist kan zorgen voor wat extra gezelligheid. Als je graag een statement met je hangmat wil maken, ga dan vooral voor een gewaagd patroon!

Zo zacht als dons

Naast de kleur van een hangmat, is het ook belangrijk om goed af te wegen voor welk materiaal je gaat. Als je in de zomer in je hangmat wilt liggen, is het verstandig om voor een luchtige stof te gaan. Daarnaast zijn niet alle stoffen even goed wasbaar. Milieuvriendelijke hangmatten zijn vaak gemaakt van een combinatie van stoffen. Dit is beter dan een hangmat van katoen, doordat er bij de verbouwing van katoenplanten veel pesticiden worden gebruikt. Als je graag een hangmat wil die goed tegen verschillende weersomstandigheden kan, kun je ook overwegen om een van parachutestof te nemen. Dus, wil jij even heerlijk tot rust komen in je eigen huis? Kies dan voor een hangmat!