9 Waardevolle tips voor luxe huismeubilair

Het plannen van luxe meubels kan een overweldigende onderneming zijn. Op het moment dat u geconfronteerd wordt met een leegstaande kamer, kan het invullen ervan op een manier die zowel functioneel als smaakvol is, een verbijsterende taak lijken. Door de jaren heen hebben binnenhuisarchitecten echter verschillende eenvoudige, eenvoudig toe te passen regels ontdekt die werken. Houdt u zich gewoon aan deze gezond verstand beslissingen en u zult zien dat het orkestreren van meubels geen hectisch werk is dat het meestal lijkt.

Locatiekeuze van het centrum

Volgens vaste tips, houd in gedachten dat de kracht van een positief punt ligt in het centrumgebied van een kamer. Soms zijn ze normaal, bijvoorbeeld als u een opvallend raam of een stijlvolle plank heeft, terwijl u ze bij andere gelegenheden misschien zelf moet bouwen. Wat je ook kiest, maak een keuze en hou je daaraan. U moet er zoveel mogelijk meubels omheen plaatsen.

Handhaaf de afstand tot de muur

De afmetingen van de kamer bepalen hoe ver u uw meubilair, zoals Vitra fauteuils van de muren kunt verwijderen, maar zelfs in een kleine ruimte moet u de stukken een beetje ruimte geven om te ademen door een paar kruipen toe te staan tussen de ruggen van meubelstukken en de scheidingswanden. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan dit beetje ruimte er echt voor zorgen dat kamers groter aanvoelen. Uiteraard, op de off kans dat je een grotere ruimte, aarzel dan niet om meubels te orkestreren, zodat discussie gebieden worden gemaakt in de kamer, waardoor een paar meter tussen de verdelers en het meubilair.

Creëer ruimte voor roddels

Mensen moeten normaal gesproken de mogelijkheid hebben om met elkaar te praten zonder hun nek uit te steken of door de kamer te schreeuwen. Plaats de banken en Vitra bureaustoelen tegenover elkaar, zodat ze dicht genoeg bij elkaar staan om te kunnen praten zonder hun stem te verheffen. Als de ruimte te groot is, maak dan verschillende gespreks gebieden.

Zoek evenwicht

Denk na over zowel de grootte als de opstelling van de verschillende stukken, zodat u niet alle enorme of kleine stukken in één zone of opzij van de kamer verzamelt, waardoor de ruimte onevenwichtig en een beetje onrustig kan aanvoelen. Zorg er ook voor dat er assortiment is in de vormen – als u bijvoorbeeld rechtlijnige zitplaatsen hebt, verdient een ronde bijzettafel de voorkeur.

Denk aan de drukte

Misschien wel het belangrijkste punt bij het organiseren van meubilair in een kamer is de verkeersstroom. Mensen moeten niet over meubilair of elkaar struikelen om door de kamer te gaan. Zorg ervoor dat er twee of drie voeten tussen de poef en de Cassina bank zitten, en tussen de stoelen. Maak een weg zodat mensen zonder problemen van de ene naar de andere kant van de ruimte kunnen lopen.

Gebruik de juiste vloerkleden

Territoriale matten hebben een plaats onder het meubilair, al het meubilair, op de kans dat u het kunt overzien. Het afdekken van wat dekens aan de randen van de kamer is prima, maar als u een streek vloerbedekking gebruikt, zorg er dan voor dat deze groot genoeg is om alle meubels in een gastenverblijf erop te kunnen leggen. In ieder geval moeten de voorpoten van enorme stukken op het tapijt kunnen staan.

Grote salontafel

Een enorme tafel biedt bovendien eenvoudiger toegang vanaf de stoelen eromheen. Al met al, probeer voldoende ruimte te laten tussen de stoelen en het voetenbankje voor mensen om door te gaan. Bovendien, in het geval dat u niet kunt vinden een geschikte enorme eindtafel, twee meer bescheiden tafels of andere eindtafel optie kan een fatsoenlijke vervanging.