Een korte handleiding voor het kopen van een zwembadtent

Wil je een zwembadtent kopen? Dat is een juiste beslissing. Een zwembadoverkapping of -afdekking is namelijk een musthave als je je zwembad wilt beschermen. De zwembadtent kan het zwembad schoon houden. Geen stof, bladeren of vogelpoep vervuilen je zwembad. Het kiezen van de juiste zwembadtent is echter een uitdagende taak. Je kunt in de war raken omdat er veel tenten op de markt beschikbaar zijn. Daarom moet je rekening houden met verschillende aspecten voordat je een zwembadtent kiest. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de grootte en vorm van de tent, de garantie, de eigenschappen en het installatiegemak.

De juiste vorm en maat van de zwembadtent kiezen

SunnyTent is er in vele maten en vormen. Voordat je een zwembadtent koopt, moet je de afmetingen van je zwembad opmeten. Zorg bij het opmeten van de grootte van je zwembad voor minimaal 40 cm vrije ruimte. Deze afstand stelt je in staat om rond het zwembad te lopen wanneer de koepel gesloten is. Daarnaast moet je de skimmer of opzetrand meenemen in je berekening. Het is beter als je een grotere maat van de zwembadtent kiest. Vervolgens kun je de vorm van de zwembadafdekking selecteren. Je kunt kiezen voor een ronde of ovale vorm.

Het materiaal en de specialiteit van de zwembadtent

Nadat je de vorm en maat van de tent hebt bepaald, moet je letten op het materiaal van de tent. Het beste materiaal voor een zwembadafdekking is een dikke en transparante PE-folie. Bovendien moeten de palen van flexibel glasvezel zijn. Deze materialen zijn duurzaam omdat ze vijf tot zeven jaar meegaan. Daarnaast is het gebruik van dikke folie voor de tent gunstig. Dit transparante tentdoek kan overdag het water opwarmen. Het kan het zwembad dus warm en comfortabel maken om te zwemmen. Zelfs als je in het lente- of herfst seizoen zwemt, zal het water warm zijn.