Open traprenovatie: zelf uitvoeren of een specialist in de arm nemen?

Het voorjaar is officieel aangebroken en voor veel mensen biedt dat een perfect moment om klussen in en om het huis aan te pakken, zoals het renoveren van de trap in de de hal of de huiskamer. De trap is immers niet langer een object dat twee verdiepingen met elkaar verbindt. Integendeel zelfs. Je kunt er een echte eyecatcher van maken door je trap te voorzien van een compleet nieuwe look. Je kunt natuurlijk zelf je mouwen opstropen en aan de slag gaan, als je een doorgewinterde klusser bent. Maar in het bijzonder als je een open trap wilt bekleden, vraagt traprenovatie om de nodige expertise. Daarom kunnen we het je bij WoonAmbiance absoluut aanraden om een specialist in te schakelen. Dit bespaart je veel tijd en geld én levert je een subliem eindresultaat op waar je voor vele jaren van kunt genieten. 

Vakkundige oplossingen 

Met een schat aan ervaring, goede service en een enorme dosis vakkennis, maakt een traprenovatie-specialist het verschil. Vakkundige monteurs voorzien je bij de renovatie van een open trap van specialistische oplossingen en bieden je daarbij de keuze tussen enkelzijdige renovatie of volledige renovatie. Vaak is een open trap de verbinding tussen de eerste verdieping en de zolder. In nieuwbouwwoningen worden open trappen ook steeds vaker toegepast om vanuit de huiskamer naar boven te gaan. Een open trap heeft verschillende voordelige eigenschappen. Zo oogt die heel ruimtelijk en minder massief, omdat dit type trappen geen stootborden heeft en er daarom meer licht in huis naar binnen kan schijnen. 

Duidelijk stappenplan

Een specialist op het gebied van traprenovatie komt graag bij je langs om tijdens een vrijblijvend en gratis adviesgesprek alle mogelijkheden te laten zien aan de hand van een duidelijk stappenplan. De traprenovatiekosten komen daar vanzelfsprekend als eerste bij aan bod. De prijs kan verrassend laag uitvallen. Spreekt traprenovatie voor een open trap je aan? Dan is het tijd voor stap twee: het selecteren van een geschikte datum. Ook wordt met je besproken welke voorbereidingen er nodig zijn. Moeten de kraaklatten en oude vloerbedekking bijvoorbeeld worden verwijderd? En dienen de zijkanten van de trap ook te worden bekleed? Net als het dichtmaken van een open trap en het schilderen van de gang, het trapgat, de hal of de trapwangen, neemt een specialist ook die klussen graag voor zijn rekening.

Optimaal gebruik van je trap

Als je de opdracht officieel hebt geplaatst, ontvang je de bevestiging van de datum waarop de vakmensen aan de slag gaan. Het resultaat is een schitterende open trap waar je weer jarenlang met veel plezier op- en afloopt! Als je Stairz Traprenovatie in de arm neemt, pluk je ook de vruchten van nazorg. Wanneer de experts klaar zijn met de montage van je open trap, voorzien ze je van handige tips en tricks voor het optimale gebruik van je nieuwe trap. Je bent dus altijd verzekerd van perfecte kwaliteit. Niet voor niets ontvang je maar liefst twintig jaar garantie!