Een trampoline in je achtertuin: een obstakel of eyecatcher?

Willen je kinderen graag een trampoline maar vind jij het een doorn in het oog? Dan hebben wij verschillende oplossingen om je trampoline minder zichtbaar te maken en echt een onderdeel te maken van je tuin.

Met of zonder trampoline veiligheidsnet?

Bij een opstaande trampoline zit standaard een veiligheidsnet inbegrepen. Dit voor de veiligheid van kinderen en zorgt ervoor dat ze niet buiten de trampoline vallen. Als je gaat voor een ingegraven trampoline, zit er (nog) niet standaard een net bij. Deze kan je er uiteraard bij kopen, maar bepaald wel je uitzicht.

De grootte van je tuin

Heb jij geluk met een grote tuin? Dan is het wat makkelijker om je trampoline neer te zetten simpelweg omdat je meer plaats hebt. Zet de trampoline achter in je tuin en het liefst dan achter een hoek zodat je hem vanuit huis niet ziet. Geen hoek in de tuin waarin jij jouw trampoline kan verstoppen? Dan moet je toch iets creatiever zijn om je trampoline weg te werken. Kies in elk geval voor een inground trampoline of Ultraflat trampoline van Etan Trampolines! Deze trampolines zijn ingegraven in de grond en vallen daarom minder op. Als je dit nog steeds te opvallend vindt kan je een border maken van mooie hogere bloemen en struiken, voor een weelderig effect. Doe dit in de vorm van een halve maan bij een ronde trampoline en in een L-vorm bij een rechthoekige of vierkante trampoline. Op deze manier creëer je een leuk effect en verstop je de trampoline. Maak bijvoorbeeld gebruik van buxusbollen, verschillende soorten bloemen voor een vlinderborder of combineer bloemen en struiken in de tuinborder. Een andere optie is om de trampoline in het gras te graven en rondom een grasheuveltje te maken. Zo valt de trampoline weg in het gras.

Kleur van de trampolinerand

Er zijn ook verschillende kleuren trampoline randen, in het algemeen groen en zwart/antracietgrijs. Ga je voor modern en industrieel donker of natuurlijk groen dat wegvalt in je tuin?