De leukste verbouwingen rondom huis

De leukste verbouwingen rondom huis

Mist je huis iets, maar je weet niet wat? Heb je zin in een nieuw project, maar je hebt geen inspiratie? Geen zorgen, wij helpen je graag. We zetten graag een paar leuke suggesties op een rijtje om je te inspireren.

Bouw een tuinkamer

Een tuinkamer is een fantastische multifunctionele ruimte. Het is eigenlijk een glazen aanbouw aan je huis. Doordat het geheel van glas is laat het lekker veel licht binnen en houd het dus geen licht tegen voor de rest van je woning. Daarnaast geeft al het glas natuurlijk het echte tuin gevoel. Door de glazen wanden als schuifdeuren te installeren is het ook een hele flexibele ruimte die je in de zomer kunt openen tot het gewoon een overkapping is. Om in de zomer de zon tegen te houden kun je zonwering aan het glazen plafond bevestigen die in- en uitklapbaar is, zodat je altijd zelf kunt kiezen of je juist veel licht binnen wil laten of lekker in de schaduw wilt zitten.

Bouw een carport

Andere enorm nuttige toevoegingen om het huis zijn carports. Als je een eigen parkeerplek hebt voor de auto kan dat soms al erg luxe zijn. Om de luxe nog wat op te voeren kun je een carport plaatsen. Zo blijft je auto schoon van viezigheid die uit de bomen kan vallen en bespaar je misschien ook wat kleine beschadigingen. Ook heel fijn is dat je hieronder droog in en uit kunt stappen.

Bouw een pergola

Een pergola is een soort alternatief voor een overkapping. Het heeft eigenlijk geen echt plafond maar bied schaduw door balken in een leuk patroon, begroeiing of een schaduwdoek. Het geeft in de schaduw dus wel verkoeling, maar in de regen ben je niet gegarandeerd van een droog plekje. Wel kun je hier enorm creatief mee zijn. Je kunt allerlei designs bouwen en er verschillende soorten planten op en aan laten groeien. Een erg leuk project dus.