Originele schuttingen

Een schutting is in de eerste plaats natuurlijk een afscheiding van de buren zodat je meer privacy in je eigen tuin hebt. Daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke mooi als decoratie. Maar wat voor schutting moet je nu kiezen? Je bepaalt de uitstraling van de schutting voornamelijk door het materiaal en de kleur. Hier lees je wat ideeën voor originele schuttingen.

Kastanjehout

Kastanjehout is een houtsoort die de laatste jaren steeds bekender is geworden. Dit komt vooral door zijn mooie uiterlijk en duurzaamheid. Je kunt voor een standaard schutting gaan van kastanjehout of voor bijvoorbeeld origineel schapenhek van Adéquat, ook gemaakt van 100% kastanjehout.

Steigerhout

Steigerhout is makkelijk materiaal om zelf een schutting mee in elkaar te knutselen en het staat ook erg mooi als schutting. Daarnaast is deze houtsoort vaak niet zo prijzig, wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is. Afhankelijk van hoe jouw tuin eruit ziet kun je kiezen voor verschillende kleuren afwerking of om het gewoon onbehandeld te laten. Je kunt deze houtsoort ook altijd later nog in de gewenste kleur verven.

Bamboe schutting

Een bamboe schutting of mat is helemaal de trend van het moment en past perfect in een botanische tuin. Het is super makkelijk zelf te plaatsen tegen wat palen of tegen een hekwerk dat reeds staat. Een alternatief voor de bamboemat is eventueel nog een mat gemaakt van wilgentenen. Dit heeft hetzelfde effect als de bamboemat maar is vaak wat donkerder van kleur. Voor de echte klussers kun je ook nog zelf een schutting vlechten van verse wilgentenen!