Hoe beleef je het gevoel van thuis op vakantie?

Op vakantie gaan kan aanvoelen als een flinke stap uit je comfortzone, vooral als je regelmatig last hebt van heimwee naar je vertrouwde omgeving. Dus hoe beleef je op vakantie het gevoel van thuis? Wij delen onze beste tips met je. Zo kun jij goed voorbereid op vakantie gaan.

#1 Neem je favoriete spullen mee op reis

Breng een aantal items mee die je een gevoel van thuis geven, zoals een leesboek, je eigen kussen of een muziekspeler met je favoriete playlist. Deze spullen zullen je helpen om je meer op je gemak te voelen op een nieuwe locatie.

#2 Maak het jezelf comfortabel

Zorg ervoor dat je accommodatie zo comfortabel mogelijk is. Dit kan betekenen dat je een plek kiest die vergelijkbaar is met je huis of dat je bepaalde voorzieningen toevoegt om jezelf meer op je gemak te voelen. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een sfeervolle masseria in Italië of kiezen voor een swim up hotel in Kreta. Vanaf je kamer plons je hier direct het zwembad in en kan het genieten direct beginnen. 

#3 Eet vertrouwd voedsel

Heimwee naar huis? Eet dan eens vertrouwd voedsel. Zoek naar restaurants die jouw favoriete eten serveren of kies voor een accommodatie met een keuken. Zo kun je je eigen maaltijd bereiden, zoals je dat altijd doet. Het eten van vertrouwd voedsel kan je helpen om jezelf meer thuis te voelen.

#4 Breng tijd door met familie of vrienden

Samen activiteiten ondernemen en herinneringen maken kan ervoor zorgen dat je je meer thuis voelt. Daarom is het een uitstekend idee om samen met goede vrienden of je familie op reis te gaan. Zo breng je veel tijd door met de mensen met wie je een goede band hebt. 

#5 Verken de mooie omgeving

Door de omgeving te verkennen, kun je een gevoel van vertrouwdheid creëren. Ga verkennen wat er te zien en te doen is in de buurt en probeer enkele activiteiten uit die je normaal thuis ook zou doen, zoals wandelen, joggen, fietsen of naar de bioscoop gaan.

#6 Creëer een dagelijks ritueel op vakantie

Creëer een ritueel of een dagelijkse routine die je thuis ook hebt. Zoals ’s ochtends starten met een kopje koffie drinken op het balkon of ’s avonds een wandeling maken door de prachtige omgeving. Dit kan helpen om een gevoel van vertrouwdheid en gewenning te creëren.

#7 Houd contact met thuis

Blijf in contact met je vrienden en familie thuis via telefoon, berichtjes en  videobellen. Zelfs als je ver weg bent, kan je hierdoor een verbonden gevoel krijgen met thuis. Bel ’s avonds eens met je beste vriend om je dag eens door te nemen. Zo kunnen jullie allebei vertellen wat je gedaan hebt, en krijg je toch nog wat mee van thuis. 

Het gevoel van thuis op vakantie beleven kan een flinke uitdaging zijn, vooral als je last hebt van heimwee. Maar het is zeker mogelijk. Door enkele van deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je je meer op je gemak voelt op een nieuwe locatie. Zo kan je toch genieten van je vakantie terwijl je het gevoel van thuis behoudt. Durf jij de uitdaging aan? Ontdek dan de leukste adresjes voor jouw vakantie via: www.kleinschalige-hotels.nl. Geniet hier van persoonlijke aandacht en een intieme sfeer die aanvoelt als een tweede thuis.