Zonnepanelen op je dak: interessant of niet?

Zonne-energie is heel populair in Nederland en andere landen. Dat betekent dat je er dus een goede keuze mee kan maken. In 2030 zal 1 op de 10 huishoudens die hebben in Nederland. Je maakt er je woning duurzaam en energiebesparend mee. Dit is belangrijk voor de maatschappij, maar ook voor je portemonnee. Lees meer over de kosten van zonnepanelen op Zonduurzaam.nl, maar neem ook de volgende zaken door.

1. Een rendement van tenminste 5%

Wanneer je kijkt naar rente op spaarrekeningen, dan levert dit niet veel op. Kijk je echter naar het rendement op zonnepanelen? Dan is dat alleen maar toegenomen. Met PV-zonnepanelen is het rendement gestegen tot 250 Wattpiek. Het is goed om bij specialisten te bekijken wat dit betekent. Je kan gemakkelijk meer eruit halen dan op een spaarrekening. Bovendien levert het nog meer op wanneer je als particulier ook de BTW terugvraagt bij de belastingdienst.

2. Besparen en verdienen door terug leveren

De installatie van zonnepanelen kan je helpen om veel te besparen op energie. Je wekt natuurlijk ook gewoon je eigen elektriciteit op en hebt geen leverancier meer nodig. Wanneer je meer energie produceert dan je nodig hebt, dan kan je dit ook terugleveren tegen een vergoeding. Dit kan dus wel heel gunstig voor je uitpakken wanneer je een overschot aan groene energie opwekt.

3. Steeds gemakkelijker terug te verdienen

Zonnepanelen installeren en aanschaffen vergt wel het nodige aan vermogen. Dan is het fijn om te weten dat je deze investering ook steeds sneller kan terugverdienen. Voorheen duurde dit 10 tot 15 jaar. Tegenwoordig kan dit al in 6 tot 8 jaar. De zonnepanelen gaan gemakkelijk 25 jaar mee. Dat betekent dat je er dus ook minstens 17 jaar winst mee kan maken.

4. De waarde van de woning verhogen

Wil je zonnepanelen op je woning plaatsen, maar heb je ook een wens om te verhuizen? Dan is het goed om te weten dat zonnepanelen je ook op een andere manier laten profiteren. Het is fijn om te weten dat je de wereld duurzamer kan maken. Het is ook nog eens zo dat de waarde van je woning heel sterk kan stijgen. Dit maakt het ook aantrekkelijk voor kopers die je woning op het oog hebben. Een gemiddeld zonnesysteem kan je woning tot 5000 euro duurder maken. 1 op de 3 kopers wil ook een zonnesysteem in de woning als ze deze willen kopen.