Is je riool verstopt en wil je dit zelf oplossen?

Riool verstopt Zeeland? Neem eens contact op met Lacor Riooltechniek.

Is je riool verstopt en wil je dit probleem zelf oplossen? Vaak word je op vervelende en onverwachte momenten geconfronteerd met een verstopt riool. Dit is erg vervelend, maar het helpt een hoop wanneer je zelf in staat bent om het riool te ontstoppen.

Te maken met een ernstige verstopping?

Heb je te maken met een ernstige verstopping? Dan is het misschien beter om wel een loodgieter in te schakelen. Ben je zelf een beetje handig en heb je niet te maken met een hele ernstige situatie, dan kun je de volgende dingen doen om je toilet te ontstoppen.

De eerste tip die we kunnen geven is om een rubberen ontstopper te gebruiken. Vaak zijn de oorzaken van een verstopt toilet verstopte stukken toiletpapier, haren en soms maanverband. De makkelijkste manier om dit soort verstoppingen op te lossen is het gebruik van een ontstopper van rubber. Met de ontstopper trek je de hele boel vacuüm en met een beetje geluk heb je het probleem dan ook al vrij snel opgelost.

Het probleem voorkomen

Dit is een manier om het probleem op te lossen, maar het is natuurlijk ook prettig om het probleem gewoon voor te zijn. Je kunt een verstopt riool of een verstopt toilet tegengaan door regelmatig met kokend water, sodawater of azijn het toilet door te spoelen. Op deze manier houd je de rioleringsbuizen schoon en werk je mee aan het voorkomen van verstopte rioleringsbuizen. 

Een verstopt toilet is vaak vies werk om te ontstoppen. Het ergste is als het gaat stinken in de badkamer. Je wilt zeker niet hebben dat je bezoek hebt wanneer je riolering verstopt zit en zij niet de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van de badkamer. Zorg dus dat je de riolering regelmatig doorspoelt met kokend water, azijn of sodawater en gebruik die rubberen ontstopper mocht dit nodig zijn.