Je huis smart beveiligen

Vanaf iedere plek in de wereld een oogje in het zeil houden op je huis lijkt iets wat niet mogelijk is, maar met een smart home is dit zeker mogelijk. Met smart homes, zoals Domotica, kun je altijd alles in de gaten houden, zolang je een internetverbinding hebt. Ideaal voor iemand die de veiligheid van het huis belangrijk vindt en even weg wil van alle huishoudelijke taken. Want of het nu gaat om inbraakalarmen, beveiligingscamera’s of andere risicodetectiesystemen, met een volledig intelligent beveiligingssysteem kunt u alle risico’s aftikken.

Alarmsysteem thuis

Een alarmsysteem bij u thuis hoeft niet alleen uit cameratoezicht te bestaan. Het beveiligingssysteem is perfect aan te vullen met bijvoorbeeld bewegingsmelders, raam-/ deurcontacten en/of rookmelders. Dit betreft uiteraard niet alleen inbraakbeveiliging, maar ook tegen andere onveilige situaties. Dan wordt het beveiligingssysteem als het ware een alarmsysteem, omdat het niet alleen beschermt, maar ook alarm slaat bij andere gevaren.

Draadloos alarmsysteem

Hoewel u uw hele huis natuurlijk wilt beveiligen, betekent dat zeker niet dat u allerlei soorten kabels door uw hele huis wilt. Een draadloze alarmsysteem is hiervoor de perfecte uitkomst. Hierdoor hoeft u geen kabels aan te leggen.

Inbraakalarm

Een smart inbraakalarmsysteem maakt gebruik van verschillende beveiligingstechnieken. Het slimme is dat alles wat de apparaten registreren, doorgestuurd wordt naar geluidsdragers, hulpdiensten of je smartphone.

Bewakingscamera’s

Camera’s die voor beveiligingsdoeleinden worden gebruikt, kunnen grofweg worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: binnencamera’s en buitencamera’s. Buitencamera’s hebben meestal een andere behuizing omdat ze allerlei weersomstandigheden moeten doorstaan. Kou, hitte en neerslag. De meeste buitencamera’s kunnen temperaturen hebben tussen de -20 en 50 graden Celsius. Binnencamera’s zijn vaak iets kleiner (omdat ze zo’n beschermhoes niet nodig hebben). De kwaliteit van de beelden verschilt niet erg van elkaar, en qua functionaliteit zoals vergroting, gezichtsveld en rotatie op afstand (pan en tilt) kunnen ze in de meeste gevallen ook hetzelfde zijn. Al hangt dit natuurlijk ook af van het type camera.

Slimme beveiligingscamera

Zowel binnen- als buitencamera’s kunnen smart zijn. Dit betekent dat er technologie is gebruikt om ervoor te zorgen dat camera’s dingen kunnen detecteren en communiceren. Er zijn slimme camera’s die bij detectie automatisch bewegende objecten kunnen volgen. Dit wordt ook wel een smart tracking functie genoemd