Palm up your life!

Palmen zijn uitstekende kamerplanten – ze zijn gemakkelijk te onderhouden en voegen een tropisch tintje toe aan elke binnenruimte. Het is een perfecte plant voor wanneer je jouw huis een tintje groener wilt maken, en je niet extreme groene vingers hebt. Hier zijn enkele van de populairste palmsoorten die je voor in jouw huis kunt overwegen.

Areca Palm

Ook wel bekend als de vlinderpalm of gele palm, deze soort is een van de populairste palmen voor binnenshuis vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het geeft de voorkeur aan helder, indirect licht, maar kan ook omstandigheden met weinig licht verdragen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Dit kan je testen door met je vingers de grond te voelen. Daarnaast houdt de Areca palm ook van af en toe wat extra voeding.

Bamboe Palm

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze palm lange, slanke bladeren die op bamboescheuten lijken. Het is een relatief onderhoudsvriendelijke plant die het goed doet in helder, indirect licht. Houd de grond vochtig (maar niet drassig) en geef deze kanjer tijdens het groeiseizoen maandelijks mest.

Damespalm

Een andere populaire palm voor binnenshuis, de Lady palm, staat bekend om zijn vermogen om weinig licht te verdragen. Het geeft de voorkeur aan een vochtige omgeving, dus besproei de bladeren regelmatig en houd de grond vochtig. Ook de damespalm is niet vies van extra voedingsstoffen.

Dwerg dadelpalm

Deze miniatuur palm is een geweldige optie voor kleine ruimtes. Het geeft de voorkeur aan helder, indirect licht, maar kan ook omstandigheden met weinig licht verdragen. Houd de grond vochtig, maar niet te vochtig zodat hij verdrinkt en geef tijdens het groeiseizoen net als bovenstaande soorten maandelijks mest.

Fleurdirect

Ben je op zoek naar een mooie plant voor in jouw kamer? Neem dan eens een kijkje op Fleurdirect.nl. In het ruime assortiment vind jij vast een palm die perfect bij je past.