Vergroot de online zichtbaarheid van je website in het buitenland!

Duitse zoekmachines
Duitse zoekmachines

Je hebt een website of webshop en hij loopt goed in Nederland, maar echt groeien doet je bedrijf niet meer. Tijd om uit te breiden naar het buitenland dus, maar is dat wel nodig? Google waardeert jouw website op een aantal punten om hem op de eerste pagina te laten verschijnen, waaronder ook de vindbaarheid en betrouwbaarheid. Zo heeft bijvoorbeeld Duitsland de grootste afzetmarkt van Europa. Heb je een webshop? Dan is het dus handig om ook bij Duitse zoekmachines vindbaar te zijn. Dit kun je vergroten door linkbuilding, maar wat is dat dan?

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachineoptimalisatie (SEO), samen met reclame en zoekwoorden gebruiken. Met een linkbuilding strategie verzamel je verschillende backlinks naar jouw website om zo hoger te scoren in zoekmachines, zoals Google, op belangrijke woorden die met jouw bedrijf te maken hebben. Hoe meer backlinks jouw website heeft, hoe betrouwbaarder je website over komt en hoger een zoekmachine jouw website zal scoren. Niet alle links zijn altijd evenveel waard, dit hangt af van de originele pagina/schrijver. Zo zal een wetenschappelijke pagina zal betrouwbaarder overkomen dan een roddelpagina als we het hebben over bepaalde onderwerpen. Alle kleine beetjes kunnen altijd helpen, maar om echt te groeien is het inzetten van goede linkbuilding van belang.

Zelf aan de slag gaan?

Het gaat er bij Google dus om dat hoe hoger jouw website wordt beoordeeld op bepaalde punten, hoe makkelijker jij op die eerste pagina komt en er dus meer mensen jouw website bezoeken. Dit geldt voor Nederland, maar ook zeker voor het buitenland. Heb je nou een idee gekregen over hoe je zelf linkbuilding kunt gaan gebruiken, maar je weet niet hoe je moet beginnen of moet uitbreiden naar het buitenland. Dan kun je ook linkbuilding uitbesteden bij een bedrijf dat hierin in gespecialiseerd is.