Past mijn wijnrek wel bij mijn interieur?

Interieur inrichting lijkt tegenwoordig steeds belangrijker te worden. We zien zoveel programma’s dagelijks de revue passeren met allerlei woonstijl tips en hippe interieurstylers en stylistes. Maar je hebt toch een prima wijnrek, past die wel bij het interieur?

Een kwestie van smaak

Ieder mens heeft een eigen smaak qua inrichting. Het hoeft echt niet zo te zijn dat je helemaal aan de nieuwste modetrends mee hoeft te doen. Tenzij je zelf zoiets hebt van dit mag wel een keer anders.

Nieuw interieur

Belangrijk is dat het een beetje in balans is met de rest van je inrichting. Indien je net een nieuw bankstel en andere bijzettafels, maar je oog valt ineens vervelend op het wijnrek, zou je eens kunnen kijken naar een ander wijnrek die past bij je interieur. Tegenwoordig zijn er nog steeds houten wijnrekken, maar tevens RVS en kunststof materialen die hiervoor gebruikt worden.

De plek van het wijnrek

Misschien kom je erachter dat het wijnrek op een andere plek moet komen te staan. Houd er dan wel rekening mee dat deze niet direct in het zonlicht komt te staan. Uv-licht op een wijnfles is namelijk nadelig voor de wijn. Dit is tevens de reden waarom de meeste flessen donker van kleur zijn. Zorg er ook voor dat de temperatuur niet teveel schommelt en dat er geen trillende apparaten (zoals een wasmachine) in de buurt staan. Dit zorgt ervoor dat er niet teveel energie in de fles ontstaan wat de smaak nadelig kan beïnvloeden.

Wijn kopen

Tegenwoordig is wijn kopen een fluitje van een cent. Je hoeft niet perse de deur uit, maar kunt gewoon online wijn bestellen. Wel belangrijk dat je weet welke wijn je wilt hebben, zodat je gericht kunt zoeken!