Soorten verlichting voor je buitenruimte

Buitenverlichting is een van je grootste investeringen in je tuin. Het verbetert niet alleen de veiligheid in je huis, maar het kan ook de esthetische aantrekkingskracht van je tuin verbeteren. Aangezien er een breed scala aan verlichtings opties voor de buitenruimte is, moet je het beste type verlichting vinden dat bij je behoeften past. Het eerste dat je moet doen, is het doel van het installeren van de verlichting bepalen. Wil je de verlichting installeren ter beveiliging of ter decoratie? Op deze manier kun je de beste verlichtingsarmatuur voor je huis bepalen. Hier zijn de belangrijkste soorten verlichtingsarmaturen voor buitenruimte.

Wat is solarverlichting?

Een van de meest populaire soorten verlichting voor buiten gebruik is solarverlichting. Je kunt de lichtbundel aanpassen om een ​​specifiek gebied in je huis te verlichten. Deze verlichtingsarmaturen kunnen aan de muur, de grond en andere constructies worden gemonteerd. Als je duurzame verlichting wilt hebben, moet je kiezen voor LED verlichting, aangezien deze langer mee kunnen gaan dan fluorescentielampen. Dit type verlichting kan elke donkere ruimte in je tuin verlichten. Zo kun je de veiligheid in je huis verbeteren. Je kunt deze verlichting installeren op de parkeerplaats, op looppaden of opritten. Verder kun je ook buitenruimtes zoals terrassen of paviljoens verlichten.

Wat is landschapslicht?

Landschapsverlichting wordt meestal geïnstalleerd om de esthetiek te verbeteren. Dit type licht kan je landschap en gebouw ’s nachts accentueren. Landschapslicht kan niet alleen je buitenruimte versieren, maar het kan ook de veiligheid in je huis verbeteren. De landschaps lampen zijn niet alleen ideaal voor woongebouwen, maar ze zijn ook geschikt om parken en terrassen van kantoorgebouwen te verlichten. Voordat je landschapsverlichting aanschaft, moet je rekening houden met verschillende factoren. Je moet bijvoorbeeld het doel van het licht bepalen. Gebruik je de verlichting om als spotlights en wall-wash of om schaduwen te creëren? Dan moet je ook het juiste type armatuur kiezen, zoals lantaarns, spots, globes of schansen. Door met deze factoren rekening te houden, kun je de beste verlichting voor de buitenruimte selecteren.