Alles wat je moet weten over een ruimtebesparende trap!

Heb jij in de huis weinig ruimte? Dan is een goede trap vinden waarschijnlijk een grote uitdaging. Er bestaan ook ruimtebesparende trappen. Wat dit inhoudt en wat de mogelijkheden zijn lees je in deze blog.

Wat is een ruimtebesparende trap?

Een ruimtebesparende trap is een trap die, zoals de naam al aangeeft, weinig ruimte nodig heeft. Dit wil zeggen dan de trap een kleine uitval op de vloer heeft. Een ruimtebesparende trap is er in verschillende vormen, namelijk: ruimtebesparende rechte trap, ruimtebesparende kwartslagtrap, ruimtebesparende dubbele kwartslagtrap, ruimtebesparende spiltrap en ruimtebesparende multi-inzetbare trappen. Kenmerkelijk aan een ruimtebesparende trap is dat de treden een uitsparing hebben. Dit zorgt voor genoeg ruimte om je voet te plaatsen, maar je kunt niet achter de volgende trede blijven hangen. Dit soort treden heeft wel tot gevolg dat je een vast loopritme moet hebben. Je kunt namelijk aan een kant van de trede je voet niet plaatsen door ruimte gebrek.

Ruimtebesparende bouwpakkettrap

Deze trappen kunnen ook geleverd worden als bouwpakket dit wil zeggen dat je je eigen trap in elkaar moet zetten. Of hiervoor een klusjesman moet inhuren. Deze methode zorgt ervoor dat de prijs van een bouwpakkettrap veel lager ligt.

Ruimtebesparende multi-inzetbare trap

Een van de meest functionele ruimtebesparende trappen is een multi-inzetbare trap. Deze kun je namelijk recht, met halve draai, als s-vorm, of met een kleine bocht plaatsen. Het is per trap verschillend of deze al de bovenstaande mogelijkheden heeft.  Deze multifunctionaliteit zorgt ervoor dat deze trap in bijna elke ruimte geplaatst kan worden.

Waar koop ik een ruimtebesparende trap?

Een ruimtebesparende trap kun je, net als alle trappen, op maat laten maken. Dan weet je zeker dat de trap past en dat je er niks meer aan hoeft te doen. Dit is vaak een dure optie. Heb je wat minder budget en ben je best handig? Kies dan voor een bouwpakket variant. Dit zijn standaard maten, maar met wat kleine aanpassingen is hij voor vrijwel elke situatie passend te maken.