Stappenplan voor interieur styling

Interieur styling is iets waar iedereen mee te maken krijgt. En dus niet alleen professionele interieur stylisten die ervoor gestudeerd hebben. In deze blog zal ik kort stappenplan geven wat je kan hanteren wanneer jij een interieur te stijlen hebt.   

Stap 1: Bepaal de stijl  

Bepaal de stijl voor heel je interieur. Je hoeft een bepaalde stijl niet precies te volgen natuurlijk. Maar als je voor een stijl hebt gekozen zullen de meeste badkamer ideeën die je te binnen schieten ook passen bij de woonkamer. Hierdoor zal alles wat je kiest goed bij het totaalplaatje passen en niet buiten de boot vallen. De drie meest voorkomende stijlen zijn: Scandinavisch, landelijk en de industriële stijl.  

Stap 2: Inventariseer de mogelijkheden 

Bekijk de ruimte die je gaat inrichten goed en inventariseer de mogelijkheden. Waar zit de deur en waar de ramen? Welke vorm is de kamer en wat zijn de afmetingen? Zijn er nog bijzonderheden waar rekening mee gehouden moet worden? Het is belangrijk om jezelf deze vragen te stellen. De ruimte die je indeelt zal namelijk veelal bepalen waar bepaalde meubelen komen te staan.  

Stap 3: Maak een moodboard 

Stel dat je gaat verhuizen en je moet de nieuwe woonkamer inrichten. Dan zal je vast meubels van je oude woning meeverhuizen. Misschien heb je een nieuw meubelstuk op het oog wat er zeker ook in moet komen. Maak van alle woonkamer ideeën een moodboard. Dan heb je alles bij elkaar en zal je ze niet vergeten. Door zo’n moodboard zijn al je ideeën gevisualiseerd. Het voordeel hiervan is dat je kan zien hoe alles bij elkaar staat.  

Dit stappenplan is ook te vinden op de website van Veneta. Veneta verkoopt hoogwaardige raamdecoratie maar geeft ook veel interieur styling ideeën. Lees hier alle Veneta reviews.