Jaloezieën: helemaal van deze tijd!

Jaloezieën zijn een populair soort raamdecoratie. Je ziet ze tegenwoordig in veel interieurs. Jaloezieën zijn veelzijdig. Ze zijn namelijk beschikbaar in verschillende soorten materialen, kleuren en lamelbreedtes. Heb jij inspiratie nodig voor welke jaloezieën het beste bij jouw interieur passen? In dit blog moet dit duidelijk worden!

Algemene functies

Jaloezieën zijn een soort raamdecoratie waarmee je gemakkelijk de mate van lichtinval en privacy in een kamer kunt bepalen. Wil jij het donker hebben in je kamer? Geen probleem! Kantel gewoon de lamellen en verduister je kamer. Wel meer in de stemming voor licht dat in je kamer schijnt? Dan kantel je de lamellen toch gewoon weer terug! Jaloezieën zijn praktisch en gemakkelijk te gebruiken.

Verschillende soorten

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn één van de populairste soort jaloezieën. Ze hebben een strakke en moderne uitstraling. Dit creëer je vooral met witte en zwarte houten jaloezieën. Dit is namelijk een stijlvolle en tijdloze oplossing en ze passen ook nog eens overal bij. Er zijn natuurlijk ook nog veel andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een echte houttint. Deze brengen veel sfeer en gezelligheid met zich mee. Doordat je zelf de kleur en lamelbreedte kunt kiezen kun jij jouw houten jaloezie helemaal eigen maken. De lamellen van de houten jaloezieën worden van echt hout gemaakt. zo creëren ze dus een natuurlijke sfeer. Hou je van natuurlijke materialen in je huis? Ga dan voor houten jaloezieën!

Aluminium jaloezieën

Ook aluminium jaloezieën hebben een strakke en moderne uitstraling. Met het ruime aanbod aan kleuren bepaal je zelf welke kleur het beste in jouw interieur past. Doordat aluminium jaloezieën vochtbestendig zijn, zijn ze ook nog eens ideaal voor in vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken. Ze zijn dus roestvrij en gaan lang mee. Door een mooie ladderband toe te voegen aan je aluminium jaloezie geef je het materiaal een zachtere touch. Als je van plan bent je jaloezieën in de badkamer of keuken te plaatsen, moet je voor aluminium jaloezieën gaan!

Pvc jaloezieën

Pvc jaloezieën staan bekend om de onderhoudsvriendelijkheid en ze zijn wat goedkoper dan bijvoorbeeld houten jaloezieën. Ze zijn wel een goed alternatief voor houten jaloezieën. Je hebt namelijk een jaloezie met de eigenschappen van pvc, maar met de uitstraling van hout. Je kunt kiezen tussen een jaloezie met houtnerf of met een gladde, strakke uitstraling. Doordat de lamellen van kunststof zijn gemaakt, zijn ook deze soort jaloezieën vochtbestendig. Ze zijn ook nog eens bestand tegen temperatuurverschillen. Je hebt dus geen last van lamellen die na een tijdje kromtrekken door hogere temperaturen. Wil jij graag voor de natuurlijke sfeer in huis gaan, maar toch genieten van de voordelen die kunststof met zich meebrengt? Ga dan voor pvc jaloezieën!

De juiste kleur kiezen

Zomaar een willekeurige kleur jaloezie bestellen heeft natuurlijk geen zin. Je weet van te voren namelijk niet hoe de kleur in jouw interieur gaat staan. Om te voorkomen dat je een verkeerde kleur bestelt, kun je bij ilumio gratis kleurstalen aanvragen. Deze kleurstalen zijn beschikbaar voor alle producten op de webshop.

Hopelijk heb je met behulp van dit blog de juiste keuze kunnen maken en weet je nu naar welk soort jaloezie jouw voorkeur uit gaat.