Steigerhout onderhouden? Zo doe je dat!

Meubelen van steigerhout zijn met hun robuuste uitstraling en mooie, natuurlijke look echte blikvangers. Of je ze nu in de tuin hebt staan, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie lounge-set, of ze juist binnen staan te pronken: je wilt je meubelen natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen, zodat ze lang mooi blijven. Maar hoe verzorg je jouw steigerhouten kasten, eettafel of tuintafel zo dat je er nog langer mee kunt doen? In dit artikel vertellen we je hoe je je meubelen van steigerhout (zowel binnen als buiten) goed kunt onderhouden!

Buitenmeubelen onderhouden

Steigerhouten meubelen hebben buiten veel te verduren. Zo zijn ze het hele jaar door blootgesteld aan de invloeden van het weer. Regen, sneeuw, zonneschijn en wind: alles zien ze voorbij komen. Dat zorgt ervoor dat ze wat extra bescherming nodig hebben om in optimale conditie te blijven. Is je steigerhouten meubel onbehandeld, maak hem dan in ieder geval ééns per jaar goed schoon met een speciaal schoonmaakmiddel en een harde borstel. Zo verwijder je eenvoudig vuil en groene aanslag. Is het zomerseizoen voorbij, en staat de winter voor de deur? De kans is groot dat je je tuinmeubelen dan een stuk minder gebruikt. Dek ze af met een meubelhoes om ze te beschermen tegen het weer.

Een Nano-coating

Ook een Nano-coating kan ervoor zorgen dat je buitenmeubelen van steigerhout extra mooi blijven. Deze coating trekt als het ware in het hout, waar het van binnenuit een beschermlaag vormt. Dat biedt de beste bescherming die je meubel zich kan wensen. Het maakt je meubel winterproof en zorgt ervoor dat je er nog langer van kunt genieten. Het hout wordt er niet alleen waterafstotend, maar ook vuilwerend van. Vuil en vocht krijgt geen kans meer om in het hout te trekken, waardoor er geen mosvorming kan ontstaan.

De juiste verzorging voor binnen

Binnen hebben steigerhouten meubelen niet veel te vrezen van regen, hagel en vrieskou. Daarom hebben de meubelen die binnenshuis staan in verhouding minder verzorging nodig dan de buitenmeubels. Zorg ervoor dat je je steigerhouten bureau, kast of tafel goed schoon houdt, en dat je gemorst eten of drinken zo snel mogelijk afneemt met een licht vochtige doek. Een Nano-coating kan er ook binnenshuis voor zorgen dat je meubel waterafstotend wordt en extra goed uitgerust is tegen vuil. Dat voorkomt vlekken wanneer er per ongeluk toch op gemorst wordt. Wil je je meubel lang mooi houden, dan is dat dus geen overbodige luxe!