Waarom kiezen voor de plaatsing van betoncire?

De mogelijkheden om een vloer in je huis te realiseren waren nog nooit eerder zo uitgebreid en divers als tegenwoordig. Er zijn dan ook ontzettend veel verschillende mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken. Wat deze mogelijkheden betreft kan je onder meer kiezen voor zogenaamde betoncire. Het betreft hier een dunne stuclaag die uiteraard niet alleen maar kan worden toegepast op de vloer, maar ook op de wanden. Overweeg jij ook een dergelijke afwerking, maar zou je graag in eerste instantie willen achterhalen welke voordelen daar nu eigenlijk exact aan verbonden zijn? Dan is het zeker interessant om alle informatie die je aantreft op deze pagina in je op te nemen. 

Een bijzonder veelzijdige afwerking 

De betonlook die tegenwoordig kan worden gecreëerd, onder meer met behulp van betoncire is razend populair. Dat geldt overigens niet alleen maar voor de vloer. Natuurlijk blijkt in de praktijk dat er ontzettend vaak voor wordt gekozen om een dergelijke coating toe te gaan passen op de vloer. Dit gezegd hebbende geldt dat absoluut zeker ook voor de wanden evenals voor het plafond. Als je dat wenst kan je de uitstraling van deze afwerking dan ook zonder probleem door trekken tot in verschillende onderdelen waar je interieur over beschikt. Dat is natuurlijk zeker interessant. 

Je kan rekenen op een uitermate kwalitatieve vloer 

Als je kiest voor het realiseren van betoncire in je woning zal je tot de vaststelling komen dat je uiteindelijk kan rekenen op een geweldig kwalitatieve vloer. Dat is ook meteen de belangrijkste reden waarom veel mensen deze keuze maken. Niet alleen geldt voor beton ciré dat ze vrij betaalbaar is, daarnaast kan je er ook nog eens op rekenen dat je de beschikking krijgt over een vloer waar je gegarandeerd heel wat jaartjes plezier van zal ondervinden. Nog een extra voordeel is terug te vinden in het feit dat deze afwerking zorgt voor een naadloze vloer. Je hoeft dan ook geen groeven of voegen te vrezen, integendeel. Het schoonmaken van dit type vloer is in een handomdraai mogelijk. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld mensen die helemaal niet veel tijd hebben. 

De keuze voor betoncire levert je ontzettend veel voordelen op

Er bestaan over betoncire nog steeds een aantal vooroordelen die in de praktijk helemaal niet blijken te kloppen, integendeel. Neem nu bijvoorbeeld het feit dat dit type vloer enkel en alleen tot haar recht zou komen in een industrieel getint interieur. Dat is zeker niet juist. Bovendien is het ook nog steeds vaak zo dat mensen het vermoeden hebben dat de keuze voor een dergelijke vloer enkel en alleen tot de mogelijkheden behoort bij een nieuwbouw. Ook dat is allerminst correct. 

Voor betoncire geldt dat ze als stuclaag slechts over een dikte beschikt van zo’n 2 à 3 mm. Dat betekent dat ze wel degelijk perfect ook toe te passen is bij bijvoorbeeld renovatiewerken. In principe geldt voor deze afwerkingslaag ook dat ze toegepast kan worden op nagenoeg elke ondergrond. Let wel, het is best mogelijk dat de ondergrond in de praktijk de nodige voorbereiding moet krijgen. Wanneer dat het geval is kan dat de kosten voor je betoncire vloer mogelijks doen oplopen. Hier zal je dan ook in de praktijk zeker wel rekening mee willen houden.