Waarom zou je opsluitbanden moeten gebruiken?

Vraag je je af en toe wel eens af waarom bij de buren de bestrating er zo ontzettend strak uitziet? Je ziet geen enkele verzakking of kier zichtbaar, terwijl je eigen bestrating veel te wensen overlaat. Hier is een hele makkelijke verklaring voor, namelijk opsluitbanden. Met opsluitbanden houd je namelijk je bestrating op z’n plaats en geef je je tuin, terras of oprit een hele nette uitstraling.

Wat zijn opsluitbanden precies?

Opsluitbanden noemt men ook wel betonbanden en deze vormen een begrenzing van je bestrating. Mede door de begrenzing word je bestrating opgesloten waardoor het geen kant meer op kan. Daarnaast zorgt een strakke begrenzing dat het onderliggende zand niet kan wegspoelen of verschuiven door neerslag. Heb je plannen om een tuin, terras of oprit aan te leggen of alleen bestrating te laten vervangen? Dan is het aan te raden om opsluitbanden te gaan gebruiken.

Dit zijn de voordelen van opsluitbanden

Maak je gebruik van opsluitbanden dan zijn kieren, verzakkingen en gaten verleden tijd. Dit zijn overigens niet alleen voordelen van opsluitbanden. Je kunt namelijk met opsluitbanden je tuin, terras of oprit ook een heel ander karakter meegeven. Zo is het mogelijk om strakke contouren te vormen, nieuwe kleuren toe te voegen en hoogteverschillen te maken. Je kunt daarnaast opsluitbanden heel goed toepassen bij het maken van een tuinpad of een terras te laten scheiden van je gazon. Grootste voordeel is natuurlijk dat je het uiterlijk verbetert. Tevens zorgen opsluitbanden voor een langere levensduur van je bestrating. Genoeg redenen dus om opsluitbanden te kiezen.

Welke maat opsluitband is het beste?

Je moet rekening houden met een aantal aspecten als opsluitbanden kiest. Plaats je bijvoorbeeld zelf de opsluitbanden of laat je het door een vakman doen? Ook belangrijk is welke maat opsluitbanden je gaat kiezen. Welke maat opsluitband je nodig hebt hangt af van de hoogte van je bestrating. De opsluitbanden moeten namelijk ietwat hoger zijn dan de bestrating. Advies is om een aantal centimeters hoogte bij de hoogte van je bestrating op te tellen en daarna de maat te kiezen. Je hebt diverse uitvoeringen in hoogte en breedte. De meest voorkomende maat is 100 cm.

De kleur en de vorm van de opsluitbanden

Naast dat de maat belangrijk is, is ook de kleur en de vorm belangrijk van opsluitbanden. De vorm heeft invloed op de stijl van je tuin, terras of oprit. Wil je een overzichtelijke, moderne en strakke uitstraling kies dan voor de rechthoekige banden. Wil je meer sierlijk hebben kies dan een ronde vorm. Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo zijn de kleuren antraciet, zwart en grijs erg populair. Doordat er zoveel keuzes zijn kun je je opsluitbanden helemaal afstemmen op je persoonlijke voorkeuren.