Zo bespaart u voor de inrichting van uw woning

De inrichting van uw woning kan flink in de papieren gaan lopen. Zeker als u voor het eerst een huis koopt of flink wilt vernieuwen, moet er veel aangeschaft worden. Denk aan een bankstel, eettafel, kasten, vloerkleden, elektrische apparaten et cetera. Slim besparen is belangrijk om alles te kunnen betalen als u uw woning gaat inrichten. Maar hoe kunt u dat doen? We hebben meerdere praktische tips voor u verzameld die u helpen geld te besparen als u uw huis wilt inrichten.

Op langere termijn besparen op uw energiekosten

Door te kiezen voor energie vergelijken, kunt u ieder jaar honderden euro’s besparen op de kosten voor elektriciteit en gas. Het vergelijken is eenvoudig u hoeft alleen uw gegevens in te vullen en vervolgens komt hier de goedkoopste energieleverancier uit. De overstap is binnen enkele minuten gedaan en bespaart direct een hoop geld. Meteen doen dus!

Let op aanbiedingen in de supermarkt

Door goed te letten op aanbiedingen, zeker in supermarkten, kunt u flink veel geld besparen. En dat kunt u weer besteden aan de inrichting van uw huis. Koop bijvoorbeeld koffiepads, melk, koekjes, et cetera met korting. Het geld dat u uitspaart kunt u apart leggen om te sparen voor de inrichting van uw woning.

Breng uw vaste lasten in kaart

Breng via internetbankieren, uw vaste lasten en variabele kosten in kaart tot drie maanden terug. Zo krijgt u een nauwkeurig inzicht in wat u waaraan uitgeeft. Kijk kritisch naar alle abonnementen die u heeft: zijn die echt allemaal nodig? Leest u de bladen waar u een abonnement op heeft allemaal wel? Vaak kunt u door de kosten die u maakt goed in kaart te brengen, honderden euro’s per jaar uitsparen. En dat geld voor iets anders gebruiken, namelijk om uw huisinrichting te betalen.

Spaar koopzegels

Komt u altijd bij een vaste supermarkt of hetzelfde tankstation. Doe dan mee aan spaaracties, zoals het verzamelen van koopzegels. Als u dit bij meerdere bedrijven en winkels doet, kunt u jaarlijks ook een leuk centje bij elkaar sparen.

Laat de woning isoleren of ga voor zonnepanelen

U kunt ook sparen door eerst te investeren. Kies bijvoorbeeld voor het isoleren van uw woning via spouwmuurisolatie. U gaat de investering na een paar jaar al terugverdienen, omdat de cv een paar graden lager gezet kan worden. Ook zonnepanelen zijn een goede investering: deze verdienen zich doorgaans binnen zeven tot acht jaar helemaal terug.