Klusjesman of professionele aannemer? Wie huren?

Wat is het verschil tussen een klusjesman (of vrouw) en een contracterende professional, en waarom zou je de ene boven de andere inhuren? Als je thuisprojecten hebt die moeten worden voltooid, ben je waarschijnlijk begonnen met het bekijken van aannemer sites en het verzamelen van informatie over je werk en wat het zou moeten kosten. Er is zoveel informatie op internet dat het overweldigend kan zijn, en hoe kan jij jouw wervingskeuzes beperken?

Veel klusjesmannen hebben veel dezelfde vaardigheden die aannemers hebben, maar ze doen over het algemeen kleinere klussen. Soms zijn ze beschikbaar voor minder geld of werken ze zelfs voor een uurbedrag. Maar er zijn nog andere overwegingen.

Omvang van het werk

Heb je een klein project of meerdere in verschillende delen van jouw huis? Voorbeeld: heb je een gootsteen kraan nodig, een nieuwe deurknop, wat schilderwerk of wat meer kennis over bepaalde materialen, zoals cortenstaal, aluminium hoekprofiel of aluminium algemeen? Als dit op je lijkt, kan je beter een klusjesman inhuren in plaats van een algemene aannemer of een individuele, gespecialiseerde aannemer om elke taak uit te voeren. Sommige staten beperken, afhankelijk van de licentievereisten, zelfs de hoeveelheid werk die een aannemer in één huis kan uitvoeren voor een specifieke taak. Ook zullen sommige algemene aannemers geen kleinere banen willen, vooral niet wanneer de nieuwbouwmarkt een hoge vlucht neemt. Merk op dat sommige, maar niet alle, klusjesmannen algemene contract vergunningen hebben. Controleer jouw locatie.

Klusjesmannen zijn geweldig als je verschillende taken moet uitvoeren, en je hoeft ze misschien niet te beperken tot de meest populaire. Wat als je wat schilderwerk nodig hebt en jouw terras krachtig moet wassen? Je bespaart waarschijnlijk geld als één persoon de taak uitvoert. Het is ook niet waarschijnlijk dat een algemene aannemer de dakgoten wil reinigen of de hardware op jouw poort wil vervangen.

Type werk

Zoals hierboven vermeld, zal het type werk ook van invloed zijn op uw aanwervingsbeslissing. Als je een kamer met gipsplaat moet installeren, zal een gipsplaatprofessional er beter in zijn dan je gemiddelde klusjesman. Ze doen het de hele dag en gipsplaten afwerken is lastig werk. Als je ooit een doorhangende gipsplaat hebt gezien of gaten of gebarsten voegen in een nieuwe gipsplaatbaan hebt gezien, krijg je het punt. Pro’s zijn er gewoon beter en sneller in. Aan de andere kant, als u een gipsplaatreparatie of een muur in een kast opnieuw moet laten uitvoeren, is een klusjesman misschien iets voor u, vooral als u nog andere projecten moet uitvoeren. Het betalen van één persoon voor meerdere kleine klussen kan veel goedkoper zijn dan het aannemen van meerdere mensen, omdat er vaak servicekosten in uw vergoedingen zijn ingebouwd, ongeacht uw baan.